3000 kilométert utazott a párlat a megmérettetésre

Az idei Gyulai Pálinkafesztivál alkalmával megrendezésre kerülő Brillante 2019 – Hungarian Spirits Award Bérfőzetők és Magánfőzők Nemzetközi Párlat Versenyére egy párlat 3000 kilométert utazott, egyenesen Izraelből.

Bizton mondhatjuk, hogy az idei versenyre ez a legtávolabbról érkezett nevezés. A Körös Hírcentrum exkluzív interjút készített a versenyre nevező Hirschhorn Imrével, aki csak azért utazott most Gyulára, hogy párlatával benevezhessen a megmérettetésre.

Imre elárulta nekünk, a versenyre benevezett párlathoz a szilvát Izrael északnyugati részén vásárolni. A gyümölcsbeszedők esetenként 6-700 kilót félretesznek neki, hűtőházban tárolják, miután beérik, hazaviszi és kezdődhet a vele a munka. A szilvát 60 literes műanyag hordókban tárolja és ebben érleli, ezt követően megtörténik a főzés. Mint elmondta, szereti a pálinkát, de nem nagyon bírja, ezért leginkább csak kóstolgatni-ízlelgetni szokta. Hozzátette, hogy nagyon sokat tanult az öreg bácsiktól Marosvásárhelyen ahol korábban éltek és amikor hozzájutott a főzőhöz Izraelben, ezeket az ismereteket tudta hasznosítani.

Hirschhorn Imre arra is kitért beszélgetésünkben, hogy Izraelben szinte egyáltalán nem ismerik a pálinkát. Egy nagyobb cég foglalkozik ugyan főzéssel, de nem pálinkát készítenek és még csak nem is szilvából csinálják az italokat. Mielőtt benevezte a versenyre párlatát, a Magyarországról, vagy Erdélyből jött barátaival is megkóstoltatta, nekik nagyon ízlett az ital.

Természetesen, mint ahogyan az összes nevező, így Hirschhorn Imre is nyerni szeretne. De, hogy kik lesznek a díjazottak? Az érzékszervi zsűrizésre 2019. március 19-21. között kerül sor, az ünnepélyes eredményhirdetés pedig 2019. április 12-14. között, a Gyulai Pálinkafesztivál elnevezésű rendezvény keretében történik meg, a lehető legnagyobb országos és nemzetközi sajtónyilvánossággal.

Beszélgetésünk Hirschhorn Imrével:

 

Kapcsolódó tartalmak:

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.