Újabb fázisához érkezett a parkoló építés Gyulán

parkoló Fotó: Körös Hírcentrum

Dr. Görgényi Ernő a nemrégiben tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy Gyulán évről évre újabb parkolókat építenek, annak érdekében, hogy segítsék a gépjármű tulajdonosokat.

2017-ben a Laktanya utcán építettek 43 új parkolót, a tavalyi évben a Zöldkereszt, illetve a törökzugi bölcsőde előtt, idén a Nürnbergi utcán, a törökzugi óvodával szemben és a Vértanúk útján alakítanak ki új megállóhelyeket. A tűzoltósággal szembeni lakótömb mögött 10 új parkolóhelyet hoznak létre. Hangsúlyozta, hogy azért tíz férőhelyről van szó, mert védik az értékes fákat, nem akarták kivágni, hogy azok továbbra is árnyékot nyújtsanak, illetve a kilátás szempontjából is fontos, hogy megmaradjanak.

A parkoló építés kapcsán lakossági fórumot tartottak, mert volt, aki ellenezte volt, aki kérte azok kiépítését. A többség támogatta a kezdeményezést, ezért megkezdődtek a munkálatok. A beruházás 16,5 millió forintba kerül, amit az önkormányzat önerőből finanszíroz. Ebben a költségben nemcsak a parkolók, hanem az ezekhez tartozó szervizút kiépítésének költsége is szerepel.

Az aszfaltozásra áprilisban kerül sor, egy időben a nürnbergi utcai parkolókéval.

Szóljon hozzá!