Lehűlés érkezik viharos széllel, néhol hó eshet

ónos, eső, havazás, csapadékos Fotó: Pixabay

Hidegfront vonul át felettünk, hétfőre az északnyugatira forduló szél fokozódik viharossá, sokfelé a 70, sőt a 90 km/h-t haladhatják meg a széllökések.

hirdetés

Míg a reggeli, délelőtti órákban a déli tájak kivételével sokfelé élvezhetjük a ragyogó napsütést, később ismét megnövekszik a felhőzet és egyre több helyen számíthatunk esőre, záporokra, helyenként zivatarra. A magasabb légrétegekben pedig kellően lehűl a levegő ahhoz, hogy este néhol havas esőbe, a hegyekben hóba váltson átmenetileg a csapadék. A nagy lendülettel érkező hideg 5-10 fokkal veti vissza a hőmérsékletet, hétfőn napközben mindössze 7-13 fokra van kilátás.

hirdetés

Kedd hajnalra visszatér a fagy az Északi-középhegység, illetve az Alpokalja, Nyugat-Dunántúl térségébe, de másutt sem lesz enyhe az éjszaka, 1-4 fok között alakulnak a minimumok. Kitisztul az ég, kevés felhő, sok napsütés és csapadékmentes idő ígérkezik. Az északnyugati szél továbbra is élénk, az ország nyugati felén erős, néhol viharos marad. A maximumok csupán 6-11 fok között alakulnak.

Szerdára veszít erejéből a szél, viharossá már nem fokozódik, de élénk lökések még többfelé lehetnek. Ismét beborul az ég, nem maradunk szárazon, esőre, záporokra kell készülni többfelé. Az Alpokalján és az Északi-középhegység magasabb pontjain havas eső, hó sem kizárt. Fagyosan indul a nap, -4, +2 fokos minimumokkal számolhatunk, pozitív tartományban északnyugaton maradhat a hőmérséklet. Nappal 5-11 fok valószínű.

Csütörtökön délen, délkeleten többfelé eshet, északnyugat felől délután csökkenni kezd a felhőzet, de elszórtan zápor kialakulhat. Északon és a Dunántúlon élénk, helyenként erős lehet a légmozgás. Hajnalban -3, +3, nappal 7-11 fokra van kilátás.

hosszú hétvégére szeles, de már enyhébb idő körvonalazódik – írja az Időkép.

hirdetés

Szóljon hozzá!

94 − 87 =