Bottas: Idén mindenkit le fogok győzni!

Bottas, f1inews Fotó: Kaiser Erika

Valtteri Bottas bekeményített és egy ambiciózus célt tűzött ki maga elé: idén mindenkit le akar győzni! A szezon ezen szakaszán nehéz megmondani, hogy a finn megveri-e az egész mezőnyt, vagy csak egy álmot kerget, annyi azonban bizonyos, jobban kell csinálnia idén a dolgokat, ha megakarja tartani az ülését.

hirdetés

2017-ben jól ment Bottas, három győzelmet is bezsebelhetett és a harmadik pozícióban zárta az évet az egyéni tabellán. A tavalyi év viszont nagyon nem úgy alakult, ahogy azt eltervezte, hiába vezetett Bakuban, egy defekt miatt az utolsó körökben kellett feladnia a versenyt, Szocsiban ismét jó formában volt, ám akkor a csapatutasítás fosztotta meg a győzelemtől. Futam győzelmet így tehát nem aratott, és az év végét csak az 5. helyen zárta. Ezután a finn azt érezte, változtatnia kell, különben a háttérben várakozó Esteban Ocon elhappolja előle az állását.

Nem rég azonban, új fejezet indult Bottas életében, a barcelonai tesztnapokon is már sokkal magabiztosabban nyilatkozott. Elmesélte, hol járt, mit csinált a téli szünetben, majd kijelentette, idén meg fogja mutatni mit tud valójában, nem lesz már kedves srác és ha kell akkor a maga útját fogja járni. A múlt héten az AP-nek nyilatkozott, melyben további részleteket árult el, honnan varázsolta elő ezt a magabiztosságot.

,,Finnországba utaztam a szezon végén, néhány alkalommal felöntöttem a garatra, gyakorlatilag azt csináltam, amit akartam. Azután vettem egy fényképezőgépet és fotózni kezdtem, és ezáltal szert tettem egy új hobbira. Néha elmegyek sétálni és közben képeket készítek. Ugyanakkor el is utaztunk a feleségemmel és a barátainkkal Dél-Amerikába, ezalatt a kirándulás alatt, nem is gondoltam a Formula 1-re. Mikor visszatértünk, akkor döntöttem el, hogy idén mindenkit le fogok győzni.” – mesélte el kalandjait a Mercedes pilótája.

Bottas szerint nem csak a jobb szereplés, hanem a világbajnoki cím is elérhető idén a számára.

,,Igen, ez a célom, azt érzem, meg tudom csinálni. Ez most terv, azonban ahhoz, hogy odáig elérjek, keményen kell dolgoznom. Úgy érzem egy új kezdet vár rám. Megtanultam, hogy a szezon első fele nagyon fontos.  Tavaly is jól indult az idény eleje, ám különböző okok miatt sok pontot buktam, azonban most készen állok arra, hogy sokkal jobb formában legyek, mint valaha.”

hirdetés

Szóljon hozzá!

77 − = 72