A cukorbeteg gyerekek életét szeretnék színesebbé tenni

cukorbeteg A tavalyi Kikeleti Katicás Vigasság is jól sikerült. Fotó: Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért

A cukorbeteg gyerekek és családjuk támogatása, programok, nyári táborok szervezése mellett számos feladata van még a Diabolónak. És ezt egyre több szervezet, család látja már országszerte.

hirdetés

A Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért rendszeresen valósít meg különböző, már-már országos hírű programokat. Legutóbb december közepén szerveztek egy országos rendezvényt. A Jónak lenni jó! jótékonysági esemény egyik vidéki helyszíne Gyula volt 2018-ban. Az itt befolyt támogatásból tudják majd megszervezni a 2019-es nyári tábort. Jó érzéssel töltötte el mind a vendégeket, mind a szervezőket, hogy nagy szeretettel fogadták őket mind az Almásy-kastély Látogatóközpontban, mind a gyulai várban és a Várfürdőben is. Utóbbiban például búvármikulás hozta a gyerekeknek az ajándékot.

A közelmúlt egyik kiemelt eseménye volt még, hogy az alapítvány képviselőit meghívták egy egyeztetésre az Emberi Erőforrások Minisztériumába. Három másik mellett arra kérték a szervezetet, hogy tegyenek javaslatokat a cukorbeteg gyermekek és családjaik életének megkönnyítésére. Két olyan vívmányra hívta fel a figyelmet Kosznáné dr. Pule Ilona, az alapítvány kuratóriumának elnöke, ami csak a Diabolónál működik. Az egyik a PIKK-PAKK csomag, amit minden frissen diagnosztizált cukorbeteg gyerek megkap. Egy kis hűtőtáskáról van szó, amiben például egy digitális mérleg is helyet kapott, ami méri az ételek szénhidráttartalmát. Ezt kormányzati támogatással szeretnék országosan elterjeszteni. A másik a Diaboló tarisznya, amivel a felsőfokú tanulmányaikat folytató diákokat támogatja egy nagyobb összeggel az alapítvány, hiszen ők már családi pótlékra nem jogosultak.

Április hatodikán pedig a már tradicionális jótékonysági bálra kerül sor, melyet 2019-ben negyedik alkalommal szerveznek meg. A Kikeleti Katicás Vigasság – Jótékonysági est fővédnökségét idén dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere vállalta el. Díszvendégként Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárt várják. Ebben az évben a gyerekek hosszú távú szövődménymentességét nyomon követő eszközök beszerzésére fordítják majd a bevételt.

Ezt követi májusban Szabadkígyóson a Kígyósi Katicás Kovácsolós. Ennek a rendezvénynek az a célja, hogy a cukorbeteg gyerekek családjai megismerhessék egymást, kapcsolatok, barátságok épüljenek ki. Mindig legyen a szülőknek támasza, baráti köre, akikhez fordulhatnak. Már az ország több pontjáról jelezték családok, hogy el szeretnének jönni. Ezzel az országos ismertséggel kapcsolatban jegyezte meg Kosznáné dr. Pule Ilona, hogy közel 8-10 év kemény munka van már mögöttük, ami most kezd beérni.

A Kosznáné dr. Pule Ilonával készült teljes interjút itt meghallgathatják:

hirdetés

Szóljon hozzá!

5 + 5 =