Bronzéremmel zárta Márton Anita a Dobó Európa Kupát is

márton anita Fotó: Magyar Atlétikai Szövetség

Március 9-én és 10-én a szlovákiai Somorja adott otthont a Dobó Európa Kupa küzdelmeinek. Márton Anita két versenyszámban, súlylökésben és diszkoszvetésben is elindult.

A magyar csapatban dobókörbe lépett a Fedettpályás Európa-bajnoki bronzéremmel visszatérő Márton Anita, és a tavalyi berlini Európa-bajnokságon szintén bronzérmes Halász Bence is. A csapat érdekében nem csak saját számaikban voltak a magyar atlétikai válogatott segítségére. Anita és Bence diszkoszt is ragadott a hétvége folyamán. A magyar küldöttség tagjaként a Békéscsabai Atlétikai Clubot képviselve elindult még Bodgán Annabella is gerelyhajításban.

hirdetés

A magyar válogatottból elsőként a sérülése után Fedettpályás Európa-bajnoki bronzéremmel visszatérő Márton Anita lépett dobókörbe. Világbajnokunk harmadik sorozatban elért 17.85 méteres lökésével újabb bronzéremmel gazdagodott. A számot a svéd Fanny Roos nyerte, 18.44 méterrel. Anita a kora délutáni súlylökés után a program vége felé is pályára lépett, Halász Bencéhez hasonlóan ő is diszkoszt ragadott: 53.66 méterrel a 11. helyen végzett és szerzett újabb értékes pontokat a magyar csapatnak. Az első helyen a német Shanice Craft zárt (59.79 m).

Forrás: Magyar Atlétikai Szövetség

Szóljon hozzá!

8 + 2 =