Bronzéremmel zárta Márton Anita a Dobó Európa Kupát is

márton anita Fotó: Magyar Atlétikai Szövetség

Március 9-én és 10-én a szlovákiai Somorja adott otthont a Dobó Európa Kupa küzdelmeinek. Márton Anita két versenyszámban, súlylökésben és diszkoszvetésben is elindult.

A magyar csapatban dobókörbe lépett a Fedettpályás Európa-bajnoki bronzéremmel visszatérő Márton Anita, és a tavalyi berlini Európa-bajnokságon szintén bronzérmes Halász Bence is. A csapat érdekében nem csak saját számaikban voltak a magyar atlétikai válogatott segítségére. Anita és Bence diszkoszt is ragadott a hétvége folyamán. A magyar küldöttség tagjaként a Békéscsabai Atlétikai Clubot képviselve elindult még Bodgán Annabella is gerelyhajításban.

A magyar válogatottból elsőként a sérülése után Fedettpályás Európa-bajnoki bronzéremmel visszatérő Márton Anita lépett dobókörbe. Világbajnokunk harmadik sorozatban elért 17.85 méteres lökésével újabb bronzéremmel gazdagodott. A számot a svéd Fanny Roos nyerte, 18.44 méterrel. Anita a kora délutáni súlylökés után a program vége felé is pályára lépett, Halász Bencéhez hasonlóan ő is diszkoszt ragadott: 53.66 méterrel a 11. helyen végzett és szerzett újabb értékes pontokat a magyar csapatnak. Az első helyen a német Shanice Craft zárt (59.79 m).

Forrás: Magyar Atlétikai Szövetség

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.