Rosberg: Hamilton sokkal tehetségesebb, mint Schumacher

hamilton Fotó: Kaiser Erika

Nico Rosberg szerint Lewis Hamilton sokkal több tehetséggel lett megáldva, mint a hétszeres világbajnok Michael Schumacher. 2016 világbajnoka jól ismeri mindkettejüket, hiszen ő az egyetlen pilóta, aki mindkét bajnok csapattársa is volt.

Egyre többször kerül összehasonlításra Schumacher és Hamilton, ami nem véletlen, hiszen a lényegi ranglistákat (világbajnoki címek, futamgyőzelmek, pole-pozíciók, stb.) e két pilóta vezeti.

hirdetés

Ha csak a számokat vesszük alapul akkor a német rekordbajnok az elmúlt évtized, míg a brit címvédő a jelen évtized legsikeresebb pilótája. Nico Rosberg pedig abban a különleges helyzetben lehetett, hogy mindkét versenyző csapattársának mondhatta magát. Schumacherrel három évig alkottak egy duót, és mindhárom esztendőben jobbnak bizonyult veterán társánál. Hamiltont viszont csupán egyszer, pont a világbajnoki évében tudta felülmúlni. Emiatt is gondolja úgy, hogy legutolsó márka társa tehetségesebb volt az elődjénél.

„Lewisnak talán egy kicsivel több természetes tehetsége van, mint Michaelnek. Lewis az egyik legnagyobb tehetség a sportunkban, akit valaha is láttam, ez okozza kettejük közti különbséget.” – kezdte Rosberg az Auto Motor und Sport-nak.

„Ami a munkamorált illeti, ott Michael egy teljesen más kávéház. Lewis a számára a dolgok könnyedén jönnek. Ösztönös tehetség, míg Michael egy teljesen kész csomag volt. Michael egy harcos volt, mindennap mikor felkelt, azt gondolta, hogy miként győzheti le a csapattársát?! Amikor végre ott tartottam, hogy le tudtam győzni őt, akkor jött Lewis. Őt legalább ismertem még a gokartos korszakomból. Nem volt olyan idegen számomra, mint Michael.” – tette hozzá a német.

Racingline.hu

Szóljon hozzá!

+ 53 = 54