Hosszú hétvége: vasárnapra elérjük a 20 fokot

Fotó: Pixabay

A hűvösebb napokat követően a hét második felében enyhülés, de továbbra is szeles idő körvonalazódik, vasárnap többfelé elérjük a 20 fokot.

Bizonyára még sokan emlékeznek a tavalyi évre, amikor a március 15-i hosszú hétvége meglehetősen zord idővel, ónos esővel és hóviharokkal zárult. Nos, idén ettől nem kell tartani. A délnyugatira forduló áramlással egyre enyhébb, kezdetben nedvesebb, majd szombat délutántól szárazabb légtömegek érkezése valószínű. Így a háromnapos hétvégén egyre magasabbra emelkedik a hőmérséklet, vasárnap többfelé elérjük a 20 fokot.

Nemzeti ünnepünk hajnalán többfelé várható eső, majd napközben nyugat felől felszakadozik a felhőzet. Hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap, de elszórtan egy-egy zápor továbbra is kialakulhat. Délután nyugat felől egy melegfront hatására újabb felhősödés kezdődik, este nyugaton ismét csapadékosra fordul az idő. A nyugati-északnyugati szél sokfelé erős, a Dunántúlon viharos lehet. Megkezdődik a felmelegedés, délután 9-14 fokot mérhetünk.

Szombat hajnalban, reggel ismét több helyen kell készülni esőre, majd napközben az esőfelhők északkelet felé távoznak, délután délnyugat felől csökkenni, szakadozni kezd a felhőzet. A nyugatias szelet élénk, többfelé erős lökések kísérhetik. Napközben délen, délnyugaton már elérhetjük a 15-19 fokot, máshol még 9-14 fok lehet jellemző.

A hét utolsó napja is többfelé szeles lesz, a déli-délnyugati irányú légmozgás főként a Dunántúlon erősödhet meg nagy területen. Ugyanakkor országszerte napos, száraz időre van kilátás. Tovább erősödik a nappali felmelegedés, többfelé elérjük a 20 fokot, délen 21-22 fok is lehet. A meleg idő a jelenlegi számítások szerint nem lesz tartós, úgy tűnik, Sándor és József hideget hoznak zsákjukban – írja az Időkép.

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.