Hosszú hétvége: vasárnapra elérjük a 20 fokot

napsütés Fotó: Pixabay

A hűvösebb napokat követően a hét második felében enyhülés, de továbbra is szeles idő körvonalazódik, vasárnap többfelé elérjük a 20 fokot.

Bizonyára még sokan emlékeznek a tavalyi évre, amikor a március 15-i hosszú hétvége meglehetősen zord idővel, ónos esővel és hóviharokkal zárult. Nos, idén ettől nem kell tartani. A délnyugatira forduló áramlással egyre enyhébb, kezdetben nedvesebb, majd szombat délutántól szárazabb légtömegek érkezése valószínű. Így a háromnapos hétvégén egyre magasabbra emelkedik a hőmérséklet, vasárnap többfelé elérjük a 20 fokot.

Nemzeti ünnepünk hajnalán többfelé várható eső, majd napközben nyugat felől felszakadozik a felhőzet. Hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap, de elszórtan egy-egy zápor továbbra is kialakulhat. Délután nyugat felől egy melegfront hatására újabb felhősödés kezdődik, este nyugaton ismét csapadékosra fordul az idő. A nyugati-északnyugati szél sokfelé erős, a Dunántúlon viharos lehet. Megkezdődik a felmelegedés, délután 9-14 fokot mérhetünk.

Szombat hajnalban, reggel ismét több helyen kell készülni esőre, majd napközben az esőfelhők északkelet felé távoznak, délután délnyugat felől csökkenni, szakadozni kezd a felhőzet. A nyugatias szelet élénk, többfelé erős lökések kísérhetik. Napközben délen, délnyugaton már elérhetjük a 15-19 fokot, máshol még 9-14 fok lehet jellemző.

A hét utolsó napja is többfelé szeles lesz, a déli-délnyugati irányú légmozgás főként a Dunántúlon erősödhet meg nagy területen. Ugyanakkor országszerte napos, száraz időre van kilátás. Tovább erősödik a nappali felmelegedés, többfelé elérjük a 20 fokot, délen 21-22 fok is lehet. A meleg idő a jelenlegi számítások szerint nem lesz tartós, úgy tűnik, Sándor és József hideget hoznak zsákjukban – írja az Időkép.

Szóljon hozzá!