Megnyílt a biztonságos közlekedés-rajzpályázat békéscsabai kiállítása

Fotó: police.hu

Békéscsabáról és a környező településekről közel 600 rajzot küldtek be óvodások és általános iskolások a „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című rajzpályázatra. A munkákból a Békés Megyei Könyvtárban nyílt kiállítás.

Az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság idén is meghirdette a „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című rajzpályázatát. Békés megyében minden évben több ezer rajz érkezik a felhívásra. Idén a vezetés közbeni mobiltelefonálás veszélyeit kellett lerajzolniuk azoknak, akik neveztek a pályázatra.

A Békéscsabai Városi Baleset-megelőzési Bizottság ebben az évben is kiállítást rendezett a legjobb munkákból, melynek ünnepélyes megnyitóját díjátadóval kötötték egybe. A 2019. március 13-án a Békés Megyei Könyvtárban megtartott rendezvényen elsőként Szántó Zsolt Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának kabinetfőnöke köszöntötte a megjelenteket. Ezt követően Demény Levente rendőr százados a Békéscsabai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának alosztályvezetője köszönte meg a pedagógusoknak és a szülőknek is, hogy segítették a gyermekeket a rajzok elkészítésében és így figyelmet fordítottak arra, hogy megismertessék velük a biztonságos közlekedés alapszabályait.

Az alosztályvezető a pályázat idei témája kapcsán elmondta, hogy sok ötletes rajz készült, amelyek szemléletesen mutatják be azt, hogy milyen veszélyes, ha egy járművezető fülhallgatóval, vagy mobiltelefonnal a kezében közlekedik. Kérte a gyerekeket, hogy ha ilyet látnak a környezetükben, figyelmeztessék a közlekedőt a szabályok betartására.

Az óvodások korcsoportjában első helyezést ért el Bencsik-Hidvégi Zoja (Lencsési Óvoda – Napsugár Tagóvoda). Második lett Senci Máté (Lencsési Óvoda – Manóvár Tagóvoda), a harmadik helyezettnek járó díjat pedig Imre Léna (Szlovák Óvoda) vehette át. Az alsó tagozatos általános iskolások között a zsűri Szkalczi Nóra (Petőfi Utcai Általános Iskola) munkáját ítélte a legjobbnak. A második helyezett pedig Nemesnyik Ábel (Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola) lett. A harmadik helyezett Fábián Alex (Gerlai Általános Iskola) lett. A felső tagozatos kategória első helyezettje Gajdács Gergő (Gerlai Általános Iskola), második helyezettje pedig Fürj Magdaléna (Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Általános Iskola) lett. A harmadik helyen pedig Kurucz Kitti, az Esély Pedagógiai központ tanulója végzett.

A helyezettek mellett a Békéscsabai Médiacentrum, Békés Megyei Könyvtár, és a Békéscsabai Városi Baleset-megelőzési Bizottság jóvoltából 50 gyermek vehetett át különdíjat. A pályázatra beküldött munkákból nyílt kiállítás 2019. március 22-ig látható a Békés Megyei Könyvtár földszintjén.

Forrás: police.hu

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.