Räikkönen: Jobban vezetek akkor, amikor azt csinálok a futamok között amit akarok

Fotó: Alfa Romeo Racing

Kimi Räikkönen lehet, hogy 39 éves és pályafutása utolsó szakaszában van, de még mindig ugyanaz az ember, akit megismerhettünk. A Beyond the Grid podcast legújabb vendégeként régi életéről és a bulizásról beszélt.

hirdetés

A finn versenyző 2007-ben nyerte meg a világbajnokság a Ferrarival, azóta már elhagyta a sportot, majd újra visszajött a Lotus színeiben, aztán ismét a vörös alakulatnál kötött ki, idén pedig az Alfa Romeot fogja erősíteni. Räikkönen mindig is híres volt arról, hogy szereti „jól érezni magát”, ebből láthatunk egy kis ízelítőt az FIA Gálán tavaly, ám ezt a finn sosem rejtette véka alá, szerinte sokkal jobban tud versenyezni, ha előtte jól teltek a napjai.

,,Nyilvánvalóan ezzel gyakran viccelődnek, de szerintem több benne az igazság, mint a humor. Sokkal jobban vezetek akkor, amikor azt csinálok, amit akarok a futamok között, mint mikor nem szórakozom, nem iszok, és nem művelek hasonló dolgokat.”

A nagy népszerűségnek örvendő pilóta egy rövid ideig kitért arra a bizony időszakra is, mikor 2012-ben, visszatérő évében Bahreini és a Spanyol Nagydíj között, elég sokszor öntött fel a garatra.

,,Túl sok teória kering erről… az ember jobban vezet, ha előtte kiszórakozta magát. Az egész nyár többé-kevésbé erről szólt, a versenyzésről és a bulikról, semmi újdonság nem volt ebben, számomra ez normális volt.”

Racingline.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

15 + = 19