Véget ért az idei Szakma Sztár Fesztivál

szakma Fotó: Szakma Sztár Fesztivál/Facebook

Lezárult a XII. Szakma Sztár Fesztivál. A csütörtöki záróünnepségen 52 szakmában az első három helyezettet díjazták a részvevő 232 fiatal versenyző – köztük több külhoni magyar – közül a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

hirdetés

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a díjátadó ünnepségen arra biztatta a fiatalokat, hogy munkájuk során kövessék a technológiai változásokat. Emellett szólt az ötéves technikumi szakképzés bevezetéséről is. Kiemelte a szakoktatók anyagi megbecsülésének fontosságát. Jövedelmük meg kell közelítse az ágazatra jellemző szintet. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke köszöntőjében elmondta, a szakmák versenyének megrendezésével a pályaorientáció, a szakmunka szépségeinek megmutatása volt a cél. A Szakma Sztár Fesztiválon induló versenyzők jelentős része mentesül a szakmai vizsga alól – emelte ki.

hirdetés

Az ünnepségen köszöntötték az idei szakmák világversenyén, a WorldSkills rendezvényen Kazanyban résztvevő 23 szakmában induló 25 magyar versenyzőt, illetve a 2020-ban Grazban megrendezendő EuroSkills versenyre eddig tovább jutott magyar résztvevőket. Bejelentették azt is, hogy a Szakma Sztár Fesztivált jövőre a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közösen rendezi – írja az MTI.

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Facebook-bejegyzése alapján a Kós Károly-tagintézmény minden indult diákja dobogós helyen végzett. Pető Péter Ács kategóriában első lett, Vágó Dániel Sándor szintén az ácsok között harmadik. Juhász Arnold kárpitos kategóriában lett első, míg Korda Valentina a női szabók között harrmadik.

 

Kapcsolódó tartalom:

hirdetés

Szóljon hozzá!

3 + 4 =