Betört egy vegyesboltba, majd három autót is feltört

Mezőhegyes Fotó: Police.hu

Betörtek egy vegyesboltba és feltörtek három autót 2019. március 17-én, Mezőhegyesen.

A bűncselekmények 2 óra és 4 óra között történtek a Posta utcában. A bolt tulajdonosa tett bejelentést a rendőrségen arról, hogy az épület egyik ajtaját valaki kővel próbálta meg betörni. Nem sikerült, ezért betörte az egyik ablakot, és úgy akart bejutni a boltba. Ekkor leszakadt egy polc, ami közvetlenül az ablak mellett volt, és beindult a riasztó, így a tettes elmenekült.

hirdetés

A rendőrök helyszíni szemlét tartottak a boltban és környékén. Az utcában három feltört autót is találtak. Mindegyiket alaposan megvizsgálták és a nyomkutatás mellett információkat gyűjtöttek a történtekről. Másnap, 2019. március 18-án azonosították és elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 18 éves végegyházi fiatalembert. Kihallgatásán kiderült, hogy nem lopni akart az autókból, hanem haza akart jutni, ezért törte fel és próbálta meg elindítani azokat. A fiatalembernek egyébként nincs vezetői engedélye, és saját bevallása szerint a bűncselekmények elkövetése előtt szórakozni volt, alkoholt ivott, de ez nem tartotta volna vissza attól, hogy vezessen. A boltba is azért tört be, hogy italhoz jusson.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a végegyházi tizenéves ellen lopás és jármű önkényes elvétele bűntettek kísérlete miatt indított büntetőeljárást.

Police.hu

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!