Nagy sikereket ért el a Békés Megyei Kano Judo Sportegyesület

Szombaton rendezték meg a junior korosztályúak judo országos bajnokságát Győrben, ahol az egyesület versenyzői remekeltek. Egy bajnoki címmel, egy ezüst-, és egy bronzéremmel zárták a napot.

hirdetés

A lányok -70 kg-os súlycsoportjában két versenyző is indult: Sóczó Rebeka és Fehér Dóra. Mindkét lány uralta a mezőnyt, Rebeka legyőzte riválisát és így visszavágott az ifjúsági országos bajnoki döntőn elszenvedett veresége után; míg Dóra másodpercek alatt hajtott végre ippon értékű akciókat esélyt sem adva ellenfeleinek. Végül a csapattársak a döntőben találkoztak, hogy megvívjanak a bajnoki címért. A házi döntőből Sóczó Rebeka került ki győztesen és lett az aranyérem tulajdonosa, Fehér Dóra nyakába pedig ezüstérem került. Gyáni János edző elmondása szerint a lányok nagy fejlődésen mennek keresztül, egyre nagyobb technikai repertoárral rendelkeznek ami kiismerhetetlenné teszi őket ellenfeleik számára. Uralják a 70kg-ot országos szinten, az edzőt pedig nagy büszkeség töltötte el, hiszen az országos döntőben saját versenyzőit láthatta megmérkőzni a bajnoki címért.

hirdetés

Rebeka minden korosztályos bajnokságon a dobogón áll, megfogadja edzője tanácsait és gyors ütemben fejlődik; ezekkel az eredményekkel bebiztosította a helyét a Héraklész válogatott keretben. Dóra térdsérülés után tért vissza, ez volt a második versenye a műtét óta, ennek ellenére legjobb formáját hozza és egyre szebb technikákkal győz.

„Biztos vagyok benne, hogy ez a két lány nemzetközi szinten is képviselné Magyarországot és uralnák a súlycsoportot” – vélekedett Gyáni János a Békés Megyei Kano Judo SE elnöke és edzője.

A fiúk között Láza György állt tatamira a +100 kg-osok között. Technikás küzdelmekkel és szép győzelmekkel haladt előre, egyedül az Európa bajnok tudta megállítani a döntőbe jutásért, így harmadik helyért küzdött. Utolsó mérkőzésén magabiztosan uralkodott ellenfelén és megszerezte a bronzérmet, így térdsérülése után ismét felállhatott az országos bajnokság dobogójára. A BM Kano Judo SE  a junior országos bajnokság éremtáblázatán 55 egyesületből az előkelő hatodik helyen végzett.

Vasárnap az egyesület fiatal reménységei Budaörs Kupán vettek részt, ahol négy indulóból négy érem született: két arany-, és két ezüstéremmel tértek haza.

Perecz Márk egy súlycsoporttal feljebb lépett az új mezőny azonban nem okozott nagy kihívást. Az aranyéremért a korábbi országos-, és diákolimpiai bajnokkal állt szemben, Márk végig uralta a mérkőzést és megszerezte az aranyérmet.

A másik aranyérem a serdülő reménység, Kiss Huba nyakába került. Huba technikás küzdelmekkel négy győzelemmel szerezte meg az aranyat és lett a legnépesebb súlycsoport legjobbja.

A serdülő diákolimpia után két héttel álltak újra tatamira a bajnokok, Szentandrászki Gréta és Kara Bence. A formaidőzítés az előző versenyre összpontosult így most nem tudtak 100%-os formát hozni, apró figyelmetlenségek miatt veszítettek a döntőben, így ezüstérmet szereztek – számolt be Gyáni János.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

98 − 92 =