Briatore szerint 2019-ben sem lesz bajnok a Ferrari

ferrari Fotó: Kaiser Erika

Flavio Briatore szerint 2019-ben sem lesz képes megnyerni a Ferrari a világbajnoki címet. Egyesek úgy vélik, hogy az olaszok képesek lesznek visszavágni Bahreinben, hiszen domináltak a téli szezon előtti teszteken és jobb az autójuk, mint a Mercedesé. A korábbi Renault és Benetton csapatfőnök Briatore azonban ebben kételkedik, és ezt el is mondta a Radio Capitalnak:

“Ez nagyon nehéz lesz nekik. Tavaly óta semmi sem változott. Volt három hónapjuk arra, hogy felkészítsék az autóikat, de a Ferrari még csak meg sem tudta közelíteni a Mercedest.”

Briatore szerint a favorit egyértelműen újra a Mercedes:

“Azzal, hogy a Mercedes ilyen erős, egy verseny lesz csak, a Hamilton és Bottas közötti. Ahhoz, hogy legyőzzék őket, a Ferrarinak találnia kellene 8-9 tizedet. Így azt gondolom, hogy a Mercedes tovább fog dominálni. Igaz, hogy Ausztrália nem az a szokványos pálya, de ha ott erős vagy, akkor erős vagy mindenütt. Amikor már az első versenyt követően bocsánatot kell kérni, akkor onnan elég nehéz lesz a dolog.”

Persze megkérdezték, hogy szerinte mi a Ferrari gyengéje, erre Briatore így felelt:

“Mindennek működnie kell, de amit jelenleg látunk, az inkább a gumi(kezelés) világbajnoksága, mint a versenyzőké. Annyira technológiaivá vált a versenyzés, hogy csak azt hallod a kommentátoroktól is, hogy gumik így, gumik úgy ahelyett, hogy a versenyzők párharcáról szólna a dolog.”

Racingline.hu


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!