Egy békési férfi lézerrel vakított el egy repülőgép pilótát

lézerrel Kiemelt képünk illusztráció! Fotó: Pixabay

Információink szerint, egy békési férfi lézerrel vakított el egy repülőgép pilótát szerda este.

A lézer nagyon veszélyes tud lenni, pláne akkor, ha a pilóta szemébe világítanak vele. Elvakíthatja és ha meg is szűnik a fénycsóva, zavaró utóképek maradhatnak a szemében. Ha az elvakítás leszálláskor és felszálláskor történnek, könnyen tragédia lehet belőle. Magyarországon a légi közlekedés veszélyeztetéséért akár 3 év börtön is járhat. Halálos tömegszerencsétlenség okozása esetén 15 év is lehet a büntetés.

Kerestük a békéscsabai repülőteret, ahol megerősítették értesüléseinket, ugyanakkor egyelőre bővebb tájékoztatást nem kaptunk.

Frissítés 21 óra 30 perc: Néhány órával a cikkünk megjelenését követően a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a következő tájékoztatást adta:

A Békéscsabai Repülőtérről 2019. március 20-án 22 óra 45 perc körül érkezett bejelentés arról, hogy Békés külterületén, a Gerla felé vezető útnál valaki lézerrel zavarja az éjszakai repülést végző pilótákat. A rendőrök igazoltattak egy férfit, akinél volt egy lézer eszköz. A Békéscsabai Rendőrkapitányság szakértő bevonásával
vizsgálja a történtek körülményeit és a büntetőjogi felelősség kérdését.

Frissítés: A történtekről az RTL Híradó is beszámolt szombat este. Az összeállítás ide kattintva tekinthető meg.

 

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.