Egy békési férfi lézerrel vakított el egy repülőgép pilótát

lézerrel, repülő Kiemelt képünk illusztráció! Fotó: Pixabay

Információink szerint, egy békési férfi lézerrel vakított el egy repülőgép pilótát szerda este.

hirdetés

A lézer nagyon veszélyes tud lenni, pláne akkor, ha a pilóta szemébe világítanak vele. Elvakíthatja és ha meg is szűnik a fénycsóva, zavaró utóképek maradhatnak a szemében. Ha az elvakítás leszálláskor és felszálláskor történnek, könnyen tragédia lehet belőle. Magyarországon a légi közlekedés veszélyeztetéséért akár 3 év börtön is járhat. Halálos tömegszerencsétlenség okozása esetén 15 év is lehet a büntetés.

hirdetés

Kerestük a békéscsabai repülőteret, ahol megerősítették értesüléseinket, ugyanakkor egyelőre bővebb tájékoztatást nem kaptunk.

Frissítés 21 óra 30 perc: Néhány órával a cikkünk megjelenését követően a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a következő tájékoztatást adta:

A Békéscsabai Repülőtérről 2019. március 20-án 22 óra 45 perc körül érkezett bejelentés arról, hogy Békés külterületén, a Gerla felé vezető útnál valaki lézerrel zavarja az éjszakai repülést végző pilótákat. A rendőrök igazoltattak egy férfit, akinél volt egy lézer eszköz. A Békéscsabai Rendőrkapitányság szakértő bevonásával
vizsgálja a történtek körülményeit és a büntetőjogi felelősség kérdését.

Frissítés: A történtekről az RTL Híradó is beszámolt szombat este. Az összeállítás ide kattintva tekinthető meg.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

7 + 3 =