Víz Világnapja – Városi rendezvényt tartottak Gyulán

Fotó: Körös Hírcentrum (archív)

Városi rendezvényt tartott a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság Gyulán. A nagyszabású rendezvény a Bodoki- szobornál felállított színpadon zajlott, ahol a megjelenteket ünnepi műsor várta. Délelőtt Gyula város óvodásait, délután pedig az iskolásokat és az érdeklődőket várták a szervezők sok érdekes programmal, bemutatóval.

hirdetés

Elsőként Lúczi Gergely műszaki igazgatóhelyettes mondott köszöntőt a Víz világnapja alkalmából, ezután Gyula Város Egyesített Óvodája Tagintézménye Ewoldt Elíz Óvoda és a Béke Súgárúti Óvoda csoportjai léptek fel és varázsoltak mosolyt a megjelentek arcára.

hirdetés

Délután a Karácsony János Katolikus Általános Iskola és az 5. sz. Általános Iskola diákjai adták elő műsorukat, majd a Calliope Diákszínpad lépett színpadra. Ezt követően a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola néptáncosai a nézők sorából előlépve táncra invitálták a nézőközönséget.

Fotó: Körös Hírcentrum

A rendezvényre korábban a Víz Világnapjára kiírt rajzpályázatok eredményhirdetése is megtörtént.  Az óvodásoknak vízcsepp kollázst kellett elkészíteniük, a nyerteseket ajándékutalvánnyal jutalmazták. Az általános iskola alsó tagozatos diákjainak a „Fesd meg vizes élményeid vízfestékkel” című rajzpályázatot hirdették meg. A pályázatra érdemes volt festményeket beküldeni, mert a nyertesek egy kirándulást nyertek, aminek keretében a gyerekek megismerkedhetnek a Dél-Alföld őshonos növényzetével, erdei, pusztai és vízi életközösségével. A túra a Boross László Kutatóházból indul majd és bemutatásra kerül a gyerekek számára a Természeti Emlékpark és növénykert, valamint madármegfigyelésre is alkalmuk lesz egy különleges távcsővel. A felső tagozatos és középiskolás diákok a „Készíts kollázst a vízzel kapcsolatban és írd rá alkotásod üzenetét” című pályázatra küldhették be műveiket, ahol a nyertesek ajándékcsomagokat kaptak.

A székház körül tartott bemutatókon a Bodoki Baráti kör tagjai segítségével a gyerekek megismerhették azt a történelmi utat, ahogy a víz a lápi kúttól kezdve a csapvízig eljutott a háztartásokba. Szó esett a vízminőségvédelemről, valamint arról is, hogy hogyan szabhatunk gátat a környezetszennyezésnek.

Fotó: Körös Hírcentrum

A Micropoliszban a szakemberek megismertették az érdeklődőkkel, hogy hogyan is hasznosul a természetes módon lehulló csapadék a városban, a gyerekek egy játékos akadálypályán mutathatták meg ügyességüket, valamint kipróbálhatták a az árokásó-rakodó, az úszó nádvágó, egy igazi műhelykocsi és a vízhozammérő csónakot is.

A látogatóknak továbbá a Tájvízházban a szódavíz kultuszával volt lehetőségük megismerkedni.

A rajzpályázatok nyertesei

Óvodások:

Máriafalvai Óvoda- Lepke csoport

Mágocsi úti Óvoda- pillangó csoport

Galbácskerti Óvoda- Katica csoport

Különdíj:

Béke sugárúti Óvoda- Micimaci csoport

Alsó tagozatosok, akik kirándulást nyertek:

Komlósi Sára

Kilvinger Márton

Lucza Roxána

Nagy Gergő

Vésztői Lara

Komlósi Kata Hanna

Borza Korinna

Cseresznyés Kira

Surinás Lotti

Molnár Kamilla Edit

Molnár Zsófia

Felső tagozatos diákok:

  1. Mári Botond
  2. Farkas Laura
  3. Nagy-Marton Maja

Különdíj: Freiberger István László

Középiskolák tanulói:

  1. Macsár Dorina és Zsana Zsófia
  2. Szabó Bernadett és Tóth Armand
  3. Szabó Erzsébet és Csépai Barnabás

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

55 + = 60