Hidegfront viszi a meleget

időjárás, csillagászati, szél Fotó: Pixabay

Kegyes az időjárás, a hétvégére megtartotta a kirándulóidőt, remek alkalom volt feltöltődni a hétköznapokra.

hirdetés

Hétfőn ugyanis nem lesz ilyen nyugodt és szép az idő, hidegfront jön felerősödő széllel, elszórtan esővel, záporral. Habár több helyen, főként északkeleten és az ország déli, délnyugati felén kisebb esőre és záporokra kell készülnünk, nem lesz teljesen zárt a felhőtakaró felettünk, rövidebb időszakokra a nap első felében még kisüt a nap. Felerősödik az északnyugatira forduló szél, a Dunántúl északi felén és néhol a főváros térségében viharossá fokozódhat. Nyugaton, északnyugaton 10-14 fokig visszaesik a hőmérséklet, keleten még 17-18 fok lehet.

Kedden csupán 8-14 fok között alakulnak a maximumok, de szakadozott lesz a felhőzet, jelentéktelen csapadék néhol fordulhat elő. Marad a szeles idő, a hőérzetünkön a többfelé erős, a Dunántúlon viharos északnyugati szél ronthat.

Szerdán sem veszít jelentősen erejéből a szél, élénk, erős lökések kísérik az északias légmozgást. Napos időre számíthatunk, nyugaton lehet több felhő, ahol kisebb eső, zápor kialakulhat. A hét közepére tovább csökken a hőmérséklet, szerdán mindössze 7-12 fok valószínű, majd csütörtök éjjel, hajnalban fagyra kell készülni.

A legtöbb helyen 0, -5 fokig csökken a hőmérséklet, helyenként a középső és nyugati megyékben lehet fagymentes a hajnal. Napközben sok felhő borítja majd az eget, de hosszabb-rövidebb ideig előbújhat a nap. Csapadék legfeljebb néhol északkeleten lehet. Délután 8-15 fok valószínű.

A hét hátralévő részében a jelenlegi számítások szerint enyhül, ismét melegszik az idő, egyre kevesebb helyen támad fel a szél, csapadék csak elvétve lehet – írja az Időkép.

hirdetés

Szóljon hozzá!

86 − 81 =