Nagy területen égett le a nádas Békéscsabán

nádas Fotó: Körös Hírcentrum

A Víztároló utca melletti, körülbelül 4 hektárnyi nádas égett le vasárnap délután Békéscsabán.

A tűz gyorsan terjedt a száraz, meleg időnek köszönhetően. A helyszínre a tűzoltók három autóval vonultak ki és sikerült eloltaniuk a lángokat. Kiemelt képünkön is jól látható a tűz pusztításának nyomai, a lángok egy, a közelben lévő épület lakóit is veszélyeztették. Az itt lakó hölgy a Körös Hírcentrumnak elmondta, először a kutyájuk ugatására lettek figyelmesek, ekkor kiment a házból és meglátta az óriási füstöt és a lángokat.

hirdetés

Ezt követően gyermekeivel a ház háta mögé mentek, mondván, ha a házat elérik a lángok, el tudjanak menekülni. A hölgy még a gázpalackot is hátra vitte. Hiába az aszfalt út, a szálló pernye a ház mellett, kis területeken is tüzet okozott.

A Bezerédi utca felőli házak részben az ott húzódó gátnak köszönhetően voltak védettek. A tűzoltóknak végül néhány óra alatt sikerült megállítaniuk a lángokat. Mint megtudtuk, amellett, hogy a nádas élővilága kárt szenvedett, anyagi kár is keletkezett. A Víztároló utca felett elvezetett internetkábel egy része megolvadt, ennek cseréje körülbelül 100-200 ezer forint.

Információink szerint, nem kizárható, hogy gyújtogatás történt. A tűzeset kapcsán senki nem sérült meg.

Kapcsolódó tartalom:

 

 

Szóljon hozzá!

7 + 3 =