Remekeltek a Kano Judo SE mesterei Százhalombattán

A BM Kano Judo SE csapata, balról: Such Tamás, Szentandrászki János, Magyar Pál, Moka István, Kormos József, Gyáni János edző, Vizsnyiczai Richárd,Tóth József, Vizsnyiczai Róbert és Ozsváth Attila

Hétvégén rendezték meg a Hungarian Masters Opent immár huszonegyedik alkalommal, a rangos nemzetközi viadalra ezúttal is Százhalombattán került sor. Tizenhét ország 234 judósa állt tatamira, ami rekordlétszám a verseny történelmében.

hirdetés

A  Békés Megyei Kano Judo SE mesterei ebben az évben is remekeltek: kilenc indulóval hat érmet és három pontszerző helyezést szereztek.

hirdetés

A versenyen az egyesület edzője, Gyáni János is szőnyegre állt, hogy újra átélje a versenyzés izgalmait és példát mutasson tanítványainak. Saját korosztályában ellenfél nélkül maradt, így egyel feljebb indult. A mester gyorsan hajtott végre akciókat ellenfelein, három mérkőzés alatt alig több, mint két percet töltött a tatamin. Három ipponos győzelemmel ismét bajnoki címet szerzett. A nap másik bajnoka Kormos József lett. Három győztes mérkőzésén legjobb formáját hozta, technikás küzdelmet láthattunk tőle. A döntőben visszavágott riválisának a tavalyi bajnoknak, aki ebben az évben nem okozott nagy kihívást, így a csabai versenyző az ezüstöt aranyra cserélhette.

Moka István pár ponttal maradt le az aranyról, a körmérkőzésen ippon értékű dobással győzte le Európa-bajnoki címmel rendelkező ellenfelét a későbbi aranyérmest. Másik mérkőzésén wazarival vezetett, majd egy apró figyelmetlenség miatt veszített, így ezüstérem került a nyakába.

A férfiak M8-as kategóriájának 100kg-os súlycsoportjában két versenyző indult az egyesülettől: Tóth József és Magyar Pál. Tóth József első mérkőzésén hét danos mestert győzött le, míg  Magyar Pál cseh versenyzőn hajtott végre akciót. A nap végén egymás mellé állhattak a dobogó harmadik fokán, bronzérmet szereztek.

Az M4-es kategória +100kg-os mezőnyében Szentandrászki János képviselte Békéscsabát. Egyedül a későbbi bajnok tudta megállítani, két győztes és egy vesztes mérkőzéssel bronzérmet hozott a csapatnak. Vizsnyiczai Richárd egy győztes mérkőzéssel +100kgban pontszerző negyedik helyen végzett. Vizsnyiczai Róbert és Such Tamás a legnehezebb súlycsoportokban 100 és 81 kg-ban pontszerző ötödik helyen végeztek.

A XXI. Hungarian Masters Open éremtáblázatán a BM Kano Judo SE 61 egyesületből az előkelő nyolcadik helyen végzett.

Vasárnap a serdülő reménység, Kiss Huba a romániai Temesváron vett részt Glissando Kupán, ahol 8 ország 500 versenyzője mérettette meg magát. Huba szép küzdelmekkel bronzérmet szerzett.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

79 − 71 =