Remekeltek a Kano Judo SE mesterei Százhalombattán

A BM Kano Judo SE csapata, balról: Such Tamás, Szentandrászki János, Magyar Pál, Moka István, Kormos József, Gyáni János edző, Vizsnyiczai Richárd,Tóth József, Vizsnyiczai Róbert és Ozsváth Attila

Hétvégén rendezték meg a Hungarian Masters Opent immár huszonegyedik alkalommal, a rangos nemzetközi viadalra ezúttal is Százhalombattán került sor. Tizenhét ország 234 judósa állt tatamira, ami rekordlétszám a verseny történelmében.

A  Békés Megyei Kano Judo SE mesterei ebben az évben is remekeltek: kilenc indulóval hat érmet és három pontszerző helyezést szereztek.

A versenyen az egyesület edzője, Gyáni János is szőnyegre állt, hogy újra átélje a versenyzés izgalmait és példát mutasson tanítványainak. Saját korosztályában ellenfél nélkül maradt, így egyel feljebb indult. A mester gyorsan hajtott végre akciókat ellenfelein, három mérkőzés alatt alig több, mint két percet töltött a tatamin. Három ipponos győzelemmel ismét bajnoki címet szerzett. A nap másik bajnoka Kormos József lett. Három győztes mérkőzésén legjobb formáját hozta, technikás küzdelmet láthattunk tőle. A döntőben visszavágott riválisának a tavalyi bajnoknak, aki ebben az évben nem okozott nagy kihívást, így a csabai versenyző az ezüstöt aranyra cserélhette.

Moka István pár ponttal maradt le az aranyról, a körmérkőzésen ippon értékű dobással győzte le Európa-bajnoki címmel rendelkező ellenfelét a későbbi aranyérmest. Másik mérkőzésén wazarival vezetett, majd egy apró figyelmetlenség miatt veszített, így ezüstérem került a nyakába.

A férfiak M8-as kategóriájának 100kg-os súlycsoportjában két versenyző indult az egyesülettől: Tóth József és Magyar Pál. Tóth József első mérkőzésén hét danos mestert győzött le, míg  Magyar Pál cseh versenyzőn hajtott végre akciót. A nap végén egymás mellé állhattak a dobogó harmadik fokán, bronzérmet szereztek.

Az M4-es kategória +100kg-os mezőnyében Szentandrászki János képviselte Békéscsabát. Egyedül a későbbi bajnok tudta megállítani, két győztes és egy vesztes mérkőzéssel bronzérmet hozott a csapatnak. Vizsnyiczai Richárd egy győztes mérkőzéssel +100kgban pontszerző negyedik helyen végzett. Vizsnyiczai Róbert és Such Tamás a legnehezebb súlycsoportokban 100 és 81 kg-ban pontszerző ötödik helyen végeztek.

A XXI. Hungarian Masters Open éremtáblázatán a BM Kano Judo SE 61 egyesületből az előkelő nyolcadik helyen végzett.

Vasárnap a serdülő reménység, Kiss Huba a romániai Temesváron vett részt Glissando Kupán, ahol 8 ország 500 versenyzője mérettette meg magát. Huba szép küzdelmekkel bronzérmet szerzett.

 

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.