Zajlik a Gyula és Városerdőt összekötő kerékpárút építése

városerdő Fotó: Körös Hírcentrum

A Széchényi 2020 program keretén belül Gyula város önkormányzata 400 millió forintos támogatást nyert el a Gyula–Városerdő összekötő kerékpárút építése – II. ütem, a Temesvári úti kerékpárútszakasz felújítása című projekt munkálataira.

hirdetés

Görgényi Ernő polgármester, valamint Kónya István és Alt Norbert alpolgármesterek március 26-án tartottak sajtótájékoztatót a Városerdőre vezető kerékpárút építéséről. Több éves előkészületeket követően tavaly decemberben írták alá a kivitelezővel a megállapodást a munkálatokkal kapcsolatban. A munkálatokat ezúttal is egy gyulai cég fogja elvégezni, melyet ebben az esetben a Futizo Kft. nyert el. A Gyula – Városerdő közötti mintegy 5 km-es szakasz építésének munkálatai már decemberben megkezdődtek, megtörtént a növényzet kiirtása, zajlik a tereprendezés. Mivel a tervezett útszakasz áthalad vasúti síneken, árvízvédelmi töltésen, állami közúton és magántulajdonú ingatlanokat is érint, ezért számos engedélyt kellett beszerezni a munkálatok megkezdéséhez.

hirdetés

A projekt tervezett befejezési dátuma 2019. szeptember 30., de a városvezetés reméli, hogy hamarabb sor kerülhet az átadásra.

Kapcsolódó tartalom:

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

88 + = 89