A Kick-box Diákbajnokság országos döntőjét szervezték Békéscsabán

kick-box diákbajnokság Fotó: Gregor László

Békéscsabán, az Evangélikus Gimnázium Sportcsarnokában került sor szombaton 11 órai kezdettel a 2019. évi Kick-box Diákbajnokság országos döntőjére, amelyet a békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület All-Style Karate és Kick-box Szakosztálya rendezett.

A Kick-box Diákbajnokság döntője a Magyar Kick-box Szövetség legrangosabb olyan versenye, ahol a versenyzők oktatási intézményüket is képviselik. A verseny egyben ranglista pontszerző volt. Valamint válogató verseny is az augusztus végén Magyarországon, Győrben megrendezésre kerülő WAKO Kadet és Junior Kick-box Európa-bajnokságra. Számos aktuális korosztályos Világ- és Európa-bajnok, ezüst és bronzérmes csapott össze hat küzdőtéren, jó szórakozást, szép sportélményt nyújtva a nézőknek.

Ehhez a versenyhez kapcsolódott a csapat utánpótlás országos bajnokság, amelyet point-fighting szabályrendszerben, amerikai szisztéma szerint rendeztek meg. Újdonságként szolgált, hogy csakúgy, mint a két hete megrendezett megyei bajnokságon, most is volt formagyakorlat verseny rekordszámú indulóval. A leadott majd 500 nevezés egyben azt is jelentette, hogy rekord számú részvétellel zajlott a késő éjszakába nyúló rendezvény, annak ellenére, hogy a tervezettnél korábban kezdődött meg a verseny.

Az ünnepélyes megnyitón, a Himnusz után Szarvas Péter, Békéscsaba megyei Jogú Város polgármestere és Herczeg Tamás országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket. Mind a ketten kiemelték, hogy Békéscsaba nagy mértékben támogatja a sportot. Valamint arról is szóltak, hogy a kick-box mennyire sikeres sportág a városban, öregbíti a település hírnevét. Majd Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szövetség elnöke üdvözölte a mezőnyt, és kiemelte ennek a versenynek a jelentőségét. Érthető, hiszen egy frissen elnyert olimpiai elismertséget szerző sportágról van szó.

Jelen volt Király István mester, a WAKO nemzetközi szövetség európai szervezetének és a magyar Kick-box Szövetségnek az alelnöke, Lovas István, a Lakótelepi SE alelnöke és Shihan Gregor László VII.DAN, a Békés Megyei harcművész Szövetség elnöke is. Marik Lászlóné, a Békés Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesületének elnöke adta át a Békés Megyei Harcművész Szövetség „Kiváló Harcművész” díját a távollévő Opauszki Dávid helyett edzőjének, Debreczeni Dezsőnek.

Szabó Gábor főbíró bemutatta a népes bírói kart és tájékoztatást adott a verseny lebonyolításáról. Ezután hosszas csatározások kezdődtek, éjjel fél tizenkettőig volt hangos a sportcsarnok. A bírói kar is folyamatosan, a megfelelő színvonalon dolgozott. Ezzel párhuzamosan folyt az eredményhirdetés is. Jócskán jutott éremből, oklevélből és serlegből a Békés megyei klubok és tanintézmények tanulóinak is.

A hosszúra nyúlt versenynap végén megelégedetten pihenhettek a versenyzők és a szervezők egyaránt. A végén a késő este ellenére jutott az energiából a csapat országos bajnokság parázs hangulatú küzdelmeire is. A szervezés és a rendezés oroszlánrészét a József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület kick-box szakosztályának Debreczeni Dezső mester vezette point-fighting csoportja vállalta.

Az itt tapasztalt segítőkészség az az összetartó erő, ami a biztató lehet a jövőre nézve. A rendezők köszönik Dancsó Zoltán és Olasz Attila light-kick-light szövetségi kapitányok, Hirsch Viktor és Gombos Attila mesterek segítségét a verseny lebonyolításában. Remélhetőleg a jövő évben már kick-box diákolimpiát rendezhetnek a csabaiak. Ez a következő fontos lépés lehet mind a klubnak, mind a hazai szövetségnek.

 

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.