Rádiót hallgatva szocializálódnak a kiskutyák

terápiás kutya dogland Fotó: Dogland Terápiás Kutya Alapítvány

A Dogland Terápiás Kutya Alapítvány hétköznapjai eddig sem teltek eseménytelenül. Óvodákban, általános iskolákban, és most már egy-egy idősek otthonában is boldogítják a kutyás foglalkozások iránt érdeklődőket. Emellett folyamatosan újabb kihívásokat is keresnek a párosok számára.

hirdetés

Az alapítvány kuratóriumi elnöke, Pálfi Péter örömmel osztotta meg például, hogy egyik kutyusának, Kivinek a közelmúltban megszülettek a kölykei. Nyolc fekete óriás uszkár kölyökkel mozgalmasak a hétköznapok. Mivel a kezdetektől terápiás kutya-utánpótlást szerettek volna nevelni, le is tesztelték a kicsiket háromnapos korukban. Egyelőre mindegyikük alkalmasnak tűnik, a hathetes teszt fogja ezt igazából eldönteni. Szinte mindegyik kutyusnak megvan már a gazdája, több csapaton belül is marad. Egyet vagy kettőt maga Péter, egyet pedig Péli Henriett, a csapat fejlesztő pedagógusa szeretne megtartani. Addig pedig ők nevelgetik, fejlesztik őket, például a kölykök a rádiót hallgatva szokják az új zajokat.

hirdetés
kutya
Fotó: Dogland Terápiás Kutya Alapítvány

Emellett a nyári táborok szervezése már most zajlik, április egytől jelentkezhetnek majd az érdeklődők. Pálfi Péter arra hívta fel a figyelmet, hogy a jelentkezés menete megváltozott. Idén a honlapon nyílik majd meg egy tábor fül, ahol egy űrlapot kitöltve tudnak a családok jelentkezni. Ezen a nyáron már előleget is kérnek majd a szervezők. Ezekre a lépésekre azért van szükség, mert tavaly sokan csak egy hívással, üzenettel jelezték, hogy menne a gyerek, aki végül nem érkezett meg. Ezért pedig sokan mások lemaradtak a programról. Összesen másfél hónapig lesznek táborok, a programok, lehetőségek is bővülni fognak.

Egyre inkább körvonalazódik és beteljesülni látszik az a cél, hogy a bölcsődétől az idős korosztályig mindenki számára tudjanak olyan programot szervezni, ami élményt nyújt és még talán fejleszt is. Az óvodákkal egyre jobb és rendszeresebb a kapcsolat, most már az idősek otthona felé is tudnak nyitni több megyei településen. Kezdettől fogva szerettek volna csapatépítő tréningeket tartani, mert azt látják, hogy a kutyák az egészséges felnőtteknek is nagyon sokat tudnak adni. Most, hogy egy pszichológus is erősíti a csapatot, ez a vágyálom is realizálódhat. Természetesen a tervekből, egyeztetésekből sosem fogynak ki, mint Pálfi Péter mondja, három- és ötéves tervben gondolkodnak, minden szépen fel van építve, csak meg kell valósítani.

A Pálfi Péterrel és Péli Henriettel készült interjút itt meghallgathatják:

 

Kövesse a Körös Hírcentrumot Facebookon!

 

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

70 − 66 =