Megvannak a gyermekrajz pályázat díjazottjai

pályázat Fotó: Munkácsy Mihály Múzeum

Megszülettek a 41. Városi Gyermekrajz Pályázat eredményei. A Minden, ami Munkácsy című pályázati felhívásra beérkezett alkotások zsűrizésére 2019. március 21-én délelőtt került sor a Munkácsy Mihály Múzeumban.

hirdetés

A pályaműveket a Túriné Kovács Márta, Békéscsaba Polgármesteri Hivatala Oktatási Közművelődési és Sport Osztályának nyugalmazott osztályvezetője, Lonovics László festő- és grafikusművész, Novák Attila képzőművész, vizuálpedagógus, a BSZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziumának tanára, valamint Gyarmati Gabriella művészettörténész alkotta zsűri bírálta el. Összesen 41 egyéni és 4 csoportos alkotást ítélt elismerésre méltónak – írja honlapján az intézmény.

hirdetés

A Munkácsy Mihály Múzeum és Békéscsaba önkormányzata MINDEN, AMI MUNKÁCSY tematikával hirdette meg a 41. Városi Gyermekrajz Pályázatot. Lehetőség volt egy Munkácsy életéből vett epizód megjelenítésére, egy Munkácsy-mű újragondolására, vagy a Munkácsy-kultusz Békéscsabán ábrázolására. A pályázatra a megyeszékhely általános iskoláinak diákjai jelentkezhettek.

A pályázat végeredménye ide kattintva érhető el. 2019. április 27-én (szombaton) 11 órakor kerül sor a díjátadó ünnepségre, valamint a kiállítás megnyitójára a Munkácsy Mihály Múzeumban.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

96 − = 91