Sikeres volt a szemétszedő és városszépítő nap

teszedd, békés Fotó: Gazsó János

A TeSzedd szemétgyűjtési és településszépítő eseményt egy napon rendezték meg Békésen a várostakarítással.

Utóbbinak évek óta a Dánfoki Üdülőközpont a fő helyszíne, melyet tizennegyedik éve az igen jelentős mennyiségű lomb összegereblyézésével és seprésével készítik fel a közelgő szezonra sportolók, civil- és egyházi szervezetek, közintézmények önkéntesei. A városszépítés a központban is látható nyomokat hagyott: az Ady Endre lakótelepi játszótér, Veres Péter téri játszótér és a Fáy András utcai játszótér játékainak és utcabútorainak lefestése volt esedékes.

Az önkéntesek egyben a játszóterek környékét is megtisztították a hulladékoktól. A Fenntartható Térségért Alapítvány két helyszínre szervezett szemétszedést e napra. Dánfok mellett a Fáy András utcán a játszótértől az Omniáig az általuk mozgósított önkéntesek jóvoltából tisztult meg. A Békési Kajak-Kenu Klub közel 30 sportolója kenuikból igyekezett az Élővíz-csatorna főtéri szakaszán a vízpartot megtisztítani a szeméttől. Becslések szerint összességében mintegy 300 személy vett részt a munkákban Békésen március 23-án.

A mezőgazdasági szakképző iskola külön napon szedte a szemetet Hőzső utcai és Szarvasi úti iskolaépületük környékén, ekkor mintegy 120 diák kapcsolódott be a munkákba. Még egy illegális hulladék-lerakóhelyet is felszámoltak. Összesen mintegy 30 zsák szemét gyűlt össze munkájuk nyomán.

 


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!