Marko szerint hűtési problémákkal küzdött a Ferrari Ausztráliában

ferrari Fotó: Kaiser Erika

Dr. Helmut Marko szerint a Ferrari azért nem tudott jól teljesíteni az szezonnyitó futamon, mert vissza kellet tekerniük a motort, ugyanis problémájuk akadt a hűtési rendszerrel.

Korábban több szakértő is leírta, még a téli tesztek idején, hogy az olasz alakulat autói tűnnek a legerősebb konstrukciónak, ám mikor az Ausztrál Nagydíjon oly gyengén teljesítettek, megindultak a találgatások, vajon mi okozhatta ezt a hirtelen tempóvesztést a Scuderiánál.

hirdetés

A Red Bull jól teljesített az említett nagydíjon, Max Verstappen révén még a pódium utolsó fokára is fel tudtak állni, ám nem felejtettek el hátra nézni, ugyanis őket is érdekelte, mi történt a Ferrarival pár hét alatt. Az osztrák csapat tanácsadója az Autosportnak osztotta meg elméletét az üggyel kapcsolatban.

,,Az egyértelmű, hogy a Ferrari alul teljesített, ahogy a Haas is. Nem tudjuk pontosan, mi folyik a háttérben, de én úgy vélem, direkt vettek vissza, mert problémájuk akadt a hűtéssel. A Haas hirtelen lassabb lett szinte mindenkinél a hosszú etapon, míg a téli teszten más volt a helyzet. Még egy dolog, Leclerc egy bizonyos ponton gyorsabb volt a kemény keveréken, mint Vettel a közepeseken. Ezt azt jelentette, hogy valami nincs rendben velük. Vettel csak három jó kört ment a sárga oldalfalú keveréken, majd hirtelen visszaesett a tempója. A Ferrari nem volt veszélyben a gumikopás terén a közepes keveréken, ugyanakkor mi sem, sőt még a határon sem autóztunk.”- nyilatkozta az osztrák szakember.

Racingline.hu

 

Szóljon hozzá!

73 − = 72