„Békés Megye Védelméért” részesültek elismerésben

békés megye védelméért Fotó: bekesijarasok.hu

Bak Sándor, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság nyugdíjba vonult igazgatója, a Magyar Tartalékosok Szövetsége Békés Megyei Szervezete, illetve Lipták István nyugállományú tűzoltó ezredes vehette át első ízben a Békés Megyei Védelmi Bizottságot vezető Takács Árpád kormánymegbízott kezdeményezésére tavaly alapított „Békés Megye Védelméért” elnevezésű elismerést.

hirdetés

Bak Sándor 41 esztendőt töltött vízügyi szolgálatban. Ebből 21 évig igazgatóként vezette a szervezetet. Az emlékplakettel a megyei védelmi bizottság a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság közelmúltban nyugdíjba vonult igazgatója Békés megye ár- és belvízi veszélyeztetettségének mérséklése érdekében kifejtett munkáját ismerte el. A kitüntetett az emlékplakett átvételét követően azt hangsúlyozta, hogy az általa vezetett szervezet érdeme az elismerés. Ugyanakkor a Békés Megyei Védelmi Bizottságnak és a társszerveknek is köszönetet mondott a több évtizedes együttműködésért.

hirdetés

A haza védelmének társadalmi elfogadottsága, az ifjúság hazaszeretetre és honvédelmi kötelezettségre nevelése, valamint a Magyar Honvédség toborzási feladatinak támogatása érdekében végzett tevékenysége elismeréseképpen vehette át az elismerést a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) Békés Megyei Szervezete. Az elismeréssel járó emlékplakettet Nagy Zoltán nyugállományú ezredes elnök, Gulyás László alezredes alelnök és Wertheim Albert nyugállományú ezredes, az elnökség tagja vehette át Takács Árpád kormánymegbízottól.

Takács Árpád kormánymegbízott méltatásában kiemelte: a MATASZ híd a fiatalok és hivatásos szolgálat között. Olyan emberek alkotják, akik tudnak hinni és tenni a haza védelméért. Nagy Zoltán nyugállományú ezredes úgy fogalmazott: a MATASZ tagjai esküjükhöz híven hazájukat szolgálják és a Magyar Honvédség hírnevének öregbítéséért dolgoznak.

Lipták István nyugállományú tűzoltó ezredes a polgári védelem területén és Békés megye lakosságának védelme érdekében kifejtett több mint négy évtizedes munkássága elismeréseként részesült a „Békés Megye Védelméért” elismerésben – írja a bekesijarasok.hu.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

95 − 93 =