Csak szelet hoz a front, az aszály nem ér véget

Fotó: Pixabay

Marad a mérsékelten meleg tavaszias idő, a front nyomán csak a szél támad fel, jelentős csapadék nem érkezik. Április első napjai sem vetnek véget a száraz időszaknak, szeles, többnyire napos lesz az idő, a hőmérsékletek a hónapnak megfelelően alakulnak.

Hétfőn egy érintőleges hidegfront hozza meg ismét a tavaszi szelet, megélénkül, megerősödik az északi, északkeletire forduló szél. A hőmérséklet azonban nem esik vissza jelentősen, csupán pár fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés. Délen marad a 20 fokos meleg, és máshol is 14-15 fok feletti maximumokat mérhetünk. Az aszályos időszaknak viszont ez a front sem vet véget, legfeljebb kevés gyenge zápor alakulhat ki a Dunántúl északi felén. Itt lesz felhősebb az idő, több napsütés az ország keleti részén ígérkezik.

hirdetés

Kedden ismét csapadékmentes időre van kilátás. Északkeleten hajnalban fagypont közelébe hűlhet a levegő, nappal azonban marad a tavaszias meleg, 14-20 fok közötti csúcsértékekkel. A keleti szél többfelé élénk, északkeleten időnként erős lehet.

Szerdán ugyan már főként a Dunántúlon és a középső tájakon kialakulhat egy-egy zápor, de jelentős, nagyobb területet érintő csapadék ezen a napon sem valószínű. Az élénk, erős délkeleti szelet északnyugaton viharos lökések kísérhetik. A hőmérséklet az előző napokhoz hasonlóan alakul, 14-20 fokos maximumokat mérhetünk.

Csütörtökön a legfrissebb számítások szerint változóan felhős időre, ismét legfeljebb egy-egy záporra számíthatunk. Szeles marad az idő, és a hőmérsékleti értékekben sem valószínű érdemleges változás – írja az Időkép.

 

Szóljon hozzá!

− 1 = 2