Leclerc: Nehéz feldolgozni, hogy ez a meghibásodás elvette életem első győzelmét

Fotó: Scuderia Ferrari (archív)

Charles Leclerc arról beszélt, hogy nehéz feldolgozni, hogy egy MGU-H meghibásodás miatt vesztette el a Bahreini Nagydíjat.

A poleból rajtoló monacói hiába esett vissza az indulásnál harmadiknak, hamar visszaküzdötte magát az élre. Ezt a pozíciót egészen a verseny utolsó szakaszáig magabiztosan őrizte, ám körülbelül 12 körrel a leintés előtt jött a dráma. Az MGU-H csődöt mondott, így Leclerc Ferrarija 40 km/h-val lett lassabb az egyenesekben. Ilyen autóval semmit sem tehetett: Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is elment mellette.

hirdetés

A 3. helyezett pilóta viszont mindenkit biztosított arról, hogy ő és csapata is még erősebben térnek vissza.

„Nehéz ezt elfogadni. De köszönöm a csapatnak ezt az egész hétvégén nagyszerű autót. Egész biztos, hogy erősebben térünk vissza. Olykor előfordul az ilyen. Az autósport része. Sajnos a mai nem a mi napunk volt, de magabiztos vagyok. A csapat remek munkát végzett, hiszen sokat javultunk Ausztráliához képest. Mit mondhatnék, nyilván nagyon csalódott vagyok, mint az egész csapat. De előfordul az ilyen.”

Leclercnek ugyanakkor kapóra jött a két Renault megállása következtében berendelt safety car, emiatt tarthatta csak meg a 3. helyét. Enélkül még hátrébb esett volna.

„Szerintem kihoztuk ebből a legjobban. Szerencsések voltunk egy rendkívül szerencsétlen helyzetben, ugyanis a biztonsági autó nélkül még hátrébb végeztünk volna. Emellett még az üzemanyag sem biztos, hogy elég lett volna.”

Racingline.hu

 

Szóljon hozzá!

+ 72 = 78