Zajlik az országos sebességellenőrzési akció

sebességellenőrzés Sebességellenőrzés az Orosházi úton (vasúti felüljárón) / Fotó: Körös Hírcentrum

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva 2019. április 3-án 6 órától 2019. április 4-én 6 óráig 24 órás sebességellenőrzést hajt végre a rendőrség.

Az akció lehetséges helyszíneire számos állampolgári javaslat érkezett, így esett a választás Békéscsabán az Orosházi úti felüljáróra is. Pelleg József r. alezredes, rendőrségi főtanácsos, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője a szerda reggel tartott sajtótájékoztatón elmondta, Magyarországon és ezen belül, Békés megyében is elég jelentős arányt foglal el a sebességhatárok be nem tartása miatt bekövetkezett balesetek száma. Ennek a visszaszorítása, a közlekedésbiztonság fokozása érdekében tartják a központi ellenőrzést.

Hozzátette, Békés megyéből 28 javaslat érkezett, ennek jelentős része Békéscsabára koncentrálódott, de a megye több településéről jöttek jelzések. Voltak akik útszakaszt, oktatási intézmények környékét, vagy éppen konkrét városrészre kiterjedő ellenőrzést javasoltak.

Az eddig eltelt időszak azt mutatja, hogy a közlekedők figyelembe veszik a médiában megjelent tájékoztatást és azt tapasztalják, hogy mérsékelt sebességgel közlekednek az autósok – zárta gondolatait Pelleg József rendőr alezredes úr.

Hogy Békés megyében hol tartanak ellenőrzést a rendőrök, ide kattintva tudhatja meg.

 

Szóljon hozzá!