Vettel ismét kemény kritikákat kapott az olasz sajtótól

f1inews, Vettel Fotó: Kaiser Erika

Rengeteg nyomás nehezedik ismét Sebastian Vettelre. Míg csapattársa nagyszerű teljesítményt nyújtott a Bahreini Nagydíjon, addig az első számú pilótának kikiáltott német ismét bakizott és megpördült, mikor a második helyért csatázott Lewis Hamiltonnal. A négyszeres világbajnok ugyanakkor tagadta azokat a feltételezéseket futam után, miszerint a rá nehezedő nyomás miatt követte el a fent említett hibát.

hirdetés

,,Őszintén szólva nem gondolnám, hogy azért történt, ami történt, mert nagy nyomás nehezedne rám. Nyilvánvalóan a versenyem sikerülhetett volna jobban is, ezért sok mindent analizálnom kell ezek után.” –nyilatkozta Vettel.

hirdetés

A német pilóta elismerte, a Ferrari nagyot lépett előre az első futam óta, ám ő nem igazán érezte olyan jól magát az autóban, mint csapattársa Charles Leclerc.

,,Örülök neki, hogy szerdán a volán mögé ülhetek ismét, úgy vélem van min dolgoznunk.” –tette hozzá még a 31 éves versenyző.

Mindeközben Olaszországban sűrű sötét felhők gyülekeznek a feje felett. Az olasz sajtó a hétvége után új kedvencre talált a monacói pilóta személyében, míg a szerintük a tapasztalt és túl fizetett Vettel hibái már elviselhetetlenek.

A La Repubblica így írt Vettelről: „Elvesztette az első szárnyát és az idegeit, Hamilton igazi riválisa Charles Leclerc lett.”

A Corriere della Sera szerint Leclerc „megalázta” a négyszeres világbajnokot. A La Gazetta dello Sport úgy véli, Maranellóba egy biztos pont és két probléma érkezett vissza:

,,A biztos pont az maga Charles Leclerc, a két probléma pedig a megbízhatóság és Sebastian Vettel.”

A La Stampa azt tanácsolta a német versenyzőnek, hogy menjen el egy pszichológushoz és borotválja le a bajuszát. Míg a Corriere dello Sport így fogalmazott: „A Ferrarinak a jövőre kell gondolnia és ott nincs hely Vettel számára. Mick Schumacher előbb is Leclerc oldalán találhatja magát, mint gondolnánk”

Racingline.hu

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

4 + 2 =