Igazi tavasz követi a csapadékot okozó ciklont

tavaszias, hétvégén, melegszik Fotó: Pixabay.com

Szombaton még főként keleten és az északi megyékben eshet, vasárnaptól melegebb idő, csak elszórt csapadék várható.

Az ország nagy részén ezekben az órákban egy mediterrán ciklon vet véget a több hete tartó szárazságnak, dél, délnyugat felől egyre többfelé ered el az eső.

hirdetés

A kiadósabb csapadékból a keleti határ menti és a szabolcsi tájak kivételével szombat délutánig szinte mindenhová jut. A hétvége első napján tartósabb eső főként a Tiszántúlon lehet, míg északon záporok, helyenként zivatarok alakulhatnak ki. Délnyugat felől eközben egyre nagyobb területen szakadozik fel a felhőzet és süt ki a nap. A délies szél csak helyenként élénkülhet meg. A tartósabban felhős, csapadékos tájakon 12-14, máshol 15-20 fok várható napközben.

Kellemesen meleg idővel zárul a hét, a csúcshőmérséklet 18 és 24 fok között alakul. Változóan felhős lesz az ég, emellett több-kevesebb időre a nap is kisüt. Délután, kora este főként nyugaton, délnyugaton egy-egy zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. A délkeleti szél több helyen megélénkülhet a nap folyamán, délen egy-egy erős lökés is lehet.

Hétfőn és kedden már egyre inkább keleti, majd északi-északkeleti irányból fog fújni a szél. A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett hétfőn főként az ország déli és nyugati felén, kedden elszórtan alakulhat ki záporeső, egy-egy zivatar. Enyhék lesznek a reggelek, délutánonként pedig az ország nagy részén kevéssel 20 fok fölé melegszik a levegő, inkább csak hétfőn a tartósabban felhős déli, délnyugati országrészben maradhat pár fokkal ez alatt.

Szerdától ismét növekszik a nagyobb területet érintő csapadék esélye – írja az Időkép.

Kövessen minket Facebookon!

 

Szóljon hozzá!

+ 63 = 64