Räikkönen szerint könnyebb lett a követés az új autókkal

Fotó: Alfa Romeo Racing

Kimi Räikkönen úgy vélekedik, hogy a 2019-es szabálymódosítások meghozták a kívánt hatást és könnyebb követni az autókat a versenyen.

Az Alfa Romeo pilótája a Bahreini Nagydíjon körökön keresztül autózott a McLaren újonca, Lando Norris sarkában, így volt ideje tapasztalatot gyűjteni ebben a kérdéskörben. Igaz az ifjú britet nem sikerült megelőznie, de így is 7. lett az Ausztrál Nagydíjon szerzett 8. helye után.

„Igen, szerintem közelebb lehet maradni” – mondta a Motorsport.com azon kérdésére, hogy könnyebb lett-e a követés. „A kijáratok ugyan még trükkösek, de közelebb tudsz maradni a kanyar végéig. A lassabb kanyarokban vannak problémák, de talán csak a körülmények miatt. Közelebb tudunk kerülni, viszont az előzés még mindig nehéz, de szerintem kicsit több esélyünk nyílik erre.”

Ross Brawn is hasonló véleményen van, szerinte is pozitív hatásai vannak az aerodinamikai változásoknak: „A szabályváltozások hatásai már Melbourne-ben is érződtek, de Szahírban még szembetűnőbbek voltak. Azért hoztuk meg ezt a döntést, hogy lehetővé tegyük a szorosabb versenyzést, és úgy tűnik, működik. Ezek még csak az első jelek, de biztatóak, és hozzájárultak a remek versenyhez, főleg Bahreinben. Az első két versenyen látottak miatt optimista vagyok a szezon többi részével kapcsolatban. Meglátjuk, hogy Sanghajban lesz-e további fejlődés.”

Azonban nincs még minden pilóta meggyőzve, Lewis Hamilton például így nyilatkozott: „A követésben nincs változás. Semmi különbség nincs, még mindig borzalmas.”

Racingline.hu

Szóljon hozzá!