Szarvas Péter: A kick-boxra hangsúlyt kell fektetni

kick-box Debreczeni Dezső és Szarvas Péter polgármester

A nemrégiben Békéscsabán megrendezett Kick-box Diákbajnokság Országos Döntőn Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere, Herczeg Tamás országgyűlési képviselő és Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szövetség elnöke köszöntötte a résztvevőket. Az eredményesen működő sportegyesületeknek, sportolóknak nagyon fontos, hogy az önkormányzatok vezetői figyeljenek rendezvényeikre és támogassák munkájukat.

A Békés megyei harcművész klubok eseményeit – példaértékűen – rendre megtisztelik jelenlétükkel a települések polgármesterei, vezetői, képviselői. Szarvas Péter polgármester eddig minden diákbajnokságra ellátogatott. A városvezetőt most a döntővel kapcsolatban kérdezték.

Mi a véleménye Polgármester Úrnak erről az óriási létszámról?

– Nagyon örülök annak, hogy rendkívül nívós országos diákbajnokság helyszíne Békéscsaba kick-box sportágban. Majdnem ötszáz nevezés, szülőkkel, edzőkkel kísérve. Hálás vagyok az országos szövetségnek és a Lakótelepi SE-nek, hogy ekkora rendezvénynek lehet a város a házigazdája. Mindig örülünk annak Békéscsabán, ha sokan jönnek hozzánk, igazi vendégszerető emberek élnek itt, sportban és kultúrában egyaránt. A kick-box sportág Békéscsabán különösen erős, hiszen a Lakótelepi Tömegsport Egyesületben nagyon sok élversenyző nevelődött a múltban – Debreczeni Dezsőt mindenképpen ki kell emelni, – de a jelenben Opauszki Dávid és társai is szépen termelik az érmeket, így a szövetség választása teljesen autentikusnak tűnik. A helyszín, az Evangélikus Gimnázium sportcsarnoka is megfelelő infrastrukturális szempontból. Ha jövőre Diákolimpiát rendeznek Békéscsabán, segíteni fogunk a megrendezésben.

Többen tudjuk, hogy párja, Csilla annak idején kék övesként szintén ennek a csabai klubnak volt a tagja. Van tehát személyes kötődés is? Mi a véleménye a küzdősportoknak a fiatalokra gyakorolt hatásáról?

– Először is megerősítem, valóban űzte ezt a sportágat Csilla, Gregor László irányításával, bár, hogy mindenkit megnyugtassak, otthon családi körben nem gyakorol rajtunk. Érdekes számomra, hogy a kick-box egyre népszerűbb. És vannak olyan küzdősportok a világon, amelyek iránt csökkent az érdeklődés. Nekünk itthon, Magyarországon, Békéscsabán a hagyományok is azt mutatják, hogy a kick-box sportra hangsúlyt kell fektessünk. De ehhez kellenek azok az önzetlen sportemberek, akik edzőként a fiatalokat erre a nagyszerű sportágra tanítják, hiszen tudjuk, hogy a küzdősportok rugalmasságot, koncentráltságot, gyorsaságot fejlesztenek, amit talán most még nem is úgy éreznek, de az életben is hasznosítani tudnak majd. Megtanulják, hogyan kell küzdeni, figyelmesnek lenni, koncentrálni a feladatokra. Az életben is néha villámgyorsan kell dönteni, s erre is nagyon jól felkészít a kick-box, s ezért is további sikereket kívánok az edzőknek és a versenyzőknek!

 

Szóljon hozzá!