Szarvas Péter: A kick-boxra hangsúlyt kell fektetni

kick-box Debreczeni Dezső és Szarvas Péter polgármester

A nemrégiben Békéscsabán megrendezett Kick-box Diákbajnokság Országos Döntőn Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere, Herczeg Tamás országgyűlési képviselő és Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szövetség elnöke köszöntötte a résztvevőket. Az eredményesen működő sportegyesületeknek, sportolóknak nagyon fontos, hogy az önkormányzatok vezetői figyeljenek rendezvényeikre és támogassák munkájukat.

A Békés megyei harcművész klubok eseményeit – példaértékűen – rendre megtisztelik jelenlétükkel a települések polgármesterei, vezetői, képviselői. Szarvas Péter polgármester eddig minden diákbajnokságra ellátogatott. A városvezetőt most a döntővel kapcsolatban kérdezték.

Mi a véleménye Polgármester Úrnak erről az óriási létszámról?

– Nagyon örülök annak, hogy rendkívül nívós országos diákbajnokság helyszíne Békéscsaba kick-box sportágban. Majdnem ötszáz nevezés, szülőkkel, edzőkkel kísérve. Hálás vagyok az országos szövetségnek és a Lakótelepi SE-nek, hogy ekkora rendezvénynek lehet a város a házigazdája. Mindig örülünk annak Békéscsabán, ha sokan jönnek hozzánk, igazi vendégszerető emberek élnek itt, sportban és kultúrában egyaránt. A kick-box sportág Békéscsabán különösen erős, hiszen a Lakótelepi Tömegsport Egyesületben nagyon sok élversenyző nevelődött a múltban – Debreczeni Dezsőt mindenképpen ki kell emelni, – de a jelenben Opauszki Dávid és társai is szépen termelik az érmeket, így a szövetség választása teljesen autentikusnak tűnik. A helyszín, az Evangélikus Gimnázium sportcsarnoka is megfelelő infrastrukturális szempontból. Ha jövőre Diákolimpiát rendeznek Békéscsabán, segíteni fogunk a megrendezésben.

Többen tudjuk, hogy párja, Csilla annak idején kék övesként szintén ennek a csabai klubnak volt a tagja. Van tehát személyes kötődés is? Mi a véleménye a küzdősportoknak a fiatalokra gyakorolt hatásáról?

– Először is megerősítem, valóban űzte ezt a sportágat Csilla, Gregor László irányításával, bár, hogy mindenkit megnyugtassak, otthon családi körben nem gyakorol rajtunk. Érdekes számomra, hogy a kick-box egyre népszerűbb. És vannak olyan küzdősportok a világon, amelyek iránt csökkent az érdeklődés. Nekünk itthon, Magyarországon, Békéscsabán a hagyományok is azt mutatják, hogy a kick-box sportra hangsúlyt kell fektessünk. De ehhez kellenek azok az önzetlen sportemberek, akik edzőként a fiatalokat erre a nagyszerű sportágra tanítják, hiszen tudjuk, hogy a küzdősportok rugalmasságot, koncentráltságot, gyorsaságot fejlesztenek, amit talán most még nem is úgy éreznek, de az életben is hasznosítani tudnak majd. Megtanulják, hogyan kell küzdeni, figyelmesnek lenni, koncentrálni a feladatokra. Az életben is néha villámgyorsan kell dönteni, s erre is nagyon jól felkészít a kick-box, s ezért is további sikereket kívánok az edzőknek és a versenyzőknek!

 

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.