Több mint 4400 programmal tartják meg az idei Szakmák Éjszakáját

szakmák éjszakája Készítette: Rozványi Dávid / Wikimedia Commons

Országszerte 160 település 467 szakképző intézménye több mint 4400 programmal várja az érdeklődőket pénteken, a Szakmák Éjszakáján.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleménye szerint a résztvevők látványos bemutatókon és interaktív tevékenységeken keresztül ismerkedhetnek meg több száz szakmával. A programok a szakmunkák népszerűsítésén túl bővítik a pályaválasztás előtt álló fiatalok pálya- és szakmaismereteit is – írták.

A 18 órától 22 óráig tartó pályaorientációs programsorozatot Palkovics László innovációs és technológiai miniszter nyitja meg a Debreceni Szakképzési Centrum ünnepi indító eseményén. A látogatók 50 százalékos utazási kedvezménnyel juthatnak el a programokra, ezek listáját a rendezvény honlapján tekinthetik meg.

A Békéscsabai Szakképzési Centrum több tagintézménye is szervez különböző programokat. Lesz például frizurakészítés, sminkelés, varrás, járműfényezés, faragás, és még sok más érdekesség. A Gyulai Szakképzési Centrum és a Gyulai SZC Harruckern János Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma szintén részt vesz idén is. A részletes programokat a Szakmák Éjszakája hivatalos honlapján, vagy a tagintézmények honlapjain, közösségi oldalain is megtalálják.

A Szakmák Éjszakája 2016-ban indult, 2017 óta már határon túli iskolák is csatlakoztak a magyar kezdeményezéshez, amely bekerült a pályaorientációs európai jó gyakorlatok gyűjteményébe. A szakképzési intézmények számára több ez, mint egy nyílt nap. Sokkal interaktívabb, többet láthatnak az érdeklődők az egyes munkafolyamatokból, mint a nyílt napok során.

 


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!