Gyerekrajzokon a biztonságos közlekedés

közlekedés rajz Fotó: police.hu

Idén is nagy sikere volt Békés megyében a már hagyományos „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című rajzpályázatnak. A legjobban sikerült munkákból 2019. május 14-én nyílik kiállítás Békéscsabán a bevásárlóközpontban.

hirdetés

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság kiírása alapján idén is meghirdette a „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című rajzpályázatot. Az alkotások központi témája ezúttal a vezetés közbeni mobiltelefonálás és a fülhallgató használatának veszélyei voltak.

hirdetés

Békés megyében 142 óvodából és általános iskolából 3256 rajz érkezett. A városi fordulókban kiállított rajzokat 2019. április 9-én értékelte a megyei zsűri. A kivitelezés, a művészi érték és a mondanivaló egyaránt számított. Az alkotásokat Ván Hajnalka, a Munkácsy Mihály Múzeum művészettörténésze, Lehoczky Péter, a Békés Megyei Hírlap fotóriportere és Csépai Ingrid r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának alosztályvezetője nézték végig.

Az 1760 alkotásból az óvodás, valamint az általános iskolás alsó és felső tagozatos kategóriában is 6-6 rajzot választottak ki, amelyeket továbbítanak az Országos Baleset-megelőzési Bizottsághoz. A legjobb 150 rajzból pedig 2019. május 14-én kiállítás nyílik Békéscsabán, a Csaba Centerben. A tárlat öt napon át, 2019. május 19-éig látogatható majd.

Forrás: police.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

63 + = 65