Esett is, meg nem is Békéscsabán

Fotó: Körös Hírcentrum

A csabaiak közül sokan, mint a messiást, úgy várták a mára “ígért” esőt.

hirdetés

Volt aki örült, volt aki kevésbé, ugyanis Békéscsaba egyes területein egyáltalán nem esett semmi, másutt eső, de volt, ahol jégeső formájában érkezett a csapadék. A közösségi oldalon – az ilyenkor szokásos módon -, tömegével jelentek meg a lokális időjárásjelentők. A képeket és videókat posztolók között találunk olyat, aki teljes nyugalomban, a vízparton horgászva figyelte a felette elhaladó felhők vonulását, illet olyat is, aki a kertjére zúduló jégesőt megörökítve várta a világvégét.

hirdetés

Többen ugyanakkor elkeseredettségüket fejezték ki, amiért elkerülte őket a csapadék, de az is igaz, hogy még nincs vége a napnak. Reményt adhat, hogy holnap és a hétvége folyamán ismételten előfordulhatnak záporok, illetve zivatarok.

Szilágyiné Kiss Éva fényképe

Tény: a földekre elkélne már egy kiadósabb eső, ugyanis egy mai jelentés szerint, az aszály miatt a kalászos gabona 30 százaléka veszhetett kárba. Sőt, még ennél is nagyobb lehet a kár, hiszen a klímaváltozás miatt más ütemben és mennyiségben érkezik a csapadék a korábbi évekhez képest.

Szakértők szerint, az aszályos területek öntözését mielőbb meg kell oldani. Kiemelt képünkön a Békéscsaba felől Gyulára haladó felhőzet látható.

Szeretné, hogy fényképével kiegészítsük cikkünket? Küldje el nekünk a kapcsolat@koroshircentrum.hu címre!

 

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

66 − = 60