Rajtaütés a gyulai drogtanyán (VIDEÓ)

Kendert termesztett két férfi Gyulán, egy tanyán. Éppen a termésből sodort cigarettát szívták élettársaikkal, amikor a rendőrök megjelentek náluk.

hirdetés

Kenderültetvényt számoltak fel a rendőrök Gyulán. A város külterületén, egy tanyán termesztett a gyanú szerint kábítószert tartalmazó kendert két férfi. Amikor a rendőrök megjelentek náluk, élettársaik is ott voltak. Éppen olyan cigarettát szívtak, amelyet a tanyán gondozott növények leveleiből sodortak. A gyorsteszt a férfiaknál és a nőknél is kábítószer-fogyasztást jelzett. A két férfi elismerte, hogy a tanyán talált 15 tő kendert ők gondozták. Emellett a nyomozók növényi csírákat, illetve a növények termesztéséhez szükséges eszközöket is lefoglaltak tőlük.

A dobozi és békési férfiak állításuk szerint rendszeresen fogyasztanak kábítószert, de drágának találták, ezért próbálták maguk előállítani az anyagot. A tanya, ahol kialakították az ültetvényt, egy külföldi férfi tulajdona. A tulajdonos a békési férfit bízta meg a ház felügyeletével. A Békéscsabai Rendőrkapitányság nyomozói jutottak először olyan információhoz, hogy a gyulai tanyán tiltott bódító hatású anyagot tartalmazó növények lehetnek.

A békéscsabai nyomozók, valamint a Gyulai Rendőrkapitányság és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei 2019. április 9-én délután házkutatást tartottak a tanyán és a két férfit, valamint a két nőt előállították. A nők ellen kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A növényeket gondozó férfiakat a rendőrség kábítószer birtoklása bűntett elkövetésével gyanúsítja és őrizetbe vette. A lefoglalt növények hatóanyag-tartalmát a Gyulai Rendőrkapitányság igazságügyi szakértővel vizsgáltatja meg – olvasható a police.hu oldalon.

Kapcsolódó tartalom:

 

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 3 = 6