Békésen marad az eddigi szolgáltató a gyermekétkeztetés tekintetében

gyermekétkeztetés Illusztráció: Pixabay

A Junior Vendéglátó Zrt-vel köt szerződést Békés Város Önkormányzata a városi gyermekétkeztetés megvalósítására. Erről a képviselőtestület a legutóbbi ülésén döntött.

hirdetés

A tanácskozáson Boros Attila, a Junior Vendéglátó Zrt. élelmezési üzletág igazgatója ismertette a békési étkeztetés elmúlt három éve alatt szerzett tapasztalataikat. Elmondta, hogy amióta 2016-ban átvették helyben a gyermekétkeztetést, jelentősen fejlesztették a konyhákat és megtartották a munkatársakat is. Három év alatt összesen 8,5 százalékos áremelést hajtottak végre, miközben az alapanyagok árai és a munkabérek ennél sokkal nagyobb mértékben emelkedtek.

hirdetés

A Junior Zrt. helyben 18 személyt alkalmaz és igyekszik békési beszállítókat keresni. Ilyen mások mellett a Békési Szociális Szövetkezet, melytől zöldségféléket rendszeresen vásárolnak. Boros Attila ismertette még, hogy évente tíz alkalommal társadalmi munkában ők főznek a rászoruló gyermekek hétvégi étkeztetését biztosító Hét Krajcár Programban.

Az élelmezési szakember külön kitért a mintamenza programra is. Arra a reformkonyha kezdeményezésre, amely helyben és országosan sok haragost gyűjtött. A cél, hogy a gyermekétkeztetésből fokozatosan kivonják az egészségre veszélyesnek tekintett sót, cukrot és fehérlisztet. Az ételek emiatt ízetlenebbek lettek, állaguk is megváltozott, amit igen sokan sérelmeztek. A Junior Vendéglátó Zrt. Békésen is biztosítja a „nyitott menza” programot, hogy minden szülő bármikor megkóstolhassa, milyen minőségű, ízű, állagú ételt tálalnak a helyi menzákon.

A szolgáltató a következő két évre 530 Ft-os óvoda és 647 Ft-os iskolai étkeztetésre adott ajánlatot, ezek napi háromszori étkeztetést jelentenek. Az árak a megyében is alacsonynak számítanak. 48 hónapra számítva a gyermekétkeztetés költsége városunkban 630,5 millió Ft. A Fidesz három képviselője nem szavazta meg, hogy az önkormányzat a Junior Vendéglátó Zrt-vel kössön megbízási szerződést, de a többi hét képviselő támogatta. Így végül nagy többséggel elfogadta a képviselőtestület. Más pályázó egyébként a versenykiírásra nem volt – tájékoztatott a békési önkormányzat.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

86 + = 92