Szakmák Éjszakája: harckocsik is érkeznek Gyulára

szakmák Fotó: Gyulai Szakképzési Centrum

A Gyulai Szakképzési Centrum mind a hat tagintézménye kiemelten fontosnak tartja, hogy részt vegyen a Szakmák Éjszakáján – árulta el Kertész Miklós, a centrum felnőttoktatási vezetője.

Április 12-én este 18 órától 22 óráig várják majd a programok nemcsak a leendő diákokat, hanem testvéreiket, szüleiket is. De lesznek olyan rendezvények, amelyek már a délelőtt folyamán elkezdődnek. Gyulán például már napközben is “üzemlátogatásokat” szerveznek, a gyulai mentőállomás működését ismerhetik meg közelebbről az érdeklődők.

hirdetés

Kertész Miklós azt is kiemelte, hogy ez a rendezvény sokkal több, mint egy nyílt nap. Az iskolák bejárása, az oktatók megismerése helyett valóban a szakmák interaktív bemutatásán van a hangsúly. A technikai újítások, újdonságok, a legújabb szakképesítések kerülnek bemutatásra. Éppen ezért lehet izgalmas a program az idősebb korosztály számára is.

A tagintézmények forgószínpadszerűen átlagosan 20-22 programmal várják majd a látogatókat. Szakmabemutatók, érdekes feladatok sokasága várható az este folyamán. Kertész Miklós felhívta a figyelmet a rendvédelmi ágazathoz köthető bemutatókra. A rendőrség, a tűzoltóság, de Gyulán még a katonaság is nagy erőkkel készül a Szakmák Éjszakájára. Harckocsik is érkeznek majd például.

Amit még érdemes tudni, hogy nem csak az általános iskolás korosztálynak mutatnak be képzési lehetőségeket. Igen széles a centrum felnőttképzési palettája is, ráadásul új szakmák itt is kerülnek bevezetésre szeptembertől. Tehát aki pályaváltáson, továbbtanuláson gondolkodik, annak is érdemes lesz körülnézni.

 

Szóljon hozzá!

13 − 6 =