A költészet napját ünnepelték Gyulán

Fotó: Körös Hírcentrum

Hozz egy verset! -címmel diák és pedagógus találkozóval ünnepelték a költészet napját az Esély Pedagógiai Központ Pánczél Imre Tagintézményében.

Az intézményben tartott esemény kezdetén a jelenlévők közösen elénekelték a Himnuszt, majd Szelezsánné Poptyilikán Anikó tagintézményvezető-helyettes köszöntötte a Dürer Albert Általános Iskola és annak tagintézményét, a Bay Zoltán Általános Iskola, valamint az Implom József Általános Iskola, a Magvető Református Általános Iskola, Nicolae Bălcescu Általános Iskola és Gimnázium, a Karácsonyi János Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, és GYSZC Harruckern János Szakközépiskola tanulóit és pedagógusait, akik elfogadták a meghívásukat a megemlékezésre. Beszédében elmondta, a magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta ünnepeljük április 11-én, József Attila születésnapján. Az intézményvezető helyettes felhívta a figyelmet arra, hogy a költészet több, mint egyszerű rímekbe szedett verssorok összessége, a költészet maga az élet.

hirdetés
Fotó: Körös Hírcentrum

A beszédet követően az iskola énekkara adta elő műsorát, majd a meghívott iskolák diákjai szavalták el a verseket, melyekkel az ünnepségre készültek.

Az intézményvezető asszonytól, Nyist Kornéliától a helyszínen megtudtuk, hogy harmadik éve indították útjára a Hozz egy verset! című rendezvényüket, aminek az volt a célja, hogy a költészet napját a tanulóik a többségi intézményekbe járó tanulókkal együtt ünnepelhessék meg. Az igazgatónő elmondta, ebben az intézményben annak idején még József Attila is tartózkodott, amikor az gyermekotthon volt, az ő emlékét egy emléktábla idézi, amelyet minden évben megkoszorúznak ezen a napon.

Nyist Kornélia:

 

 

Szóljon hozzá!