Ecclestone: A Ferrarinak meg kellett volna tartani Räikkönent

raikkonen Fotó: Kaiser Erika

Bernie Ecclestone szerint a Ferrarinak meg kellett volna tartania Kimi Räikkönent 2019-re is.

A brit üzletember, aki egykor az F1 teljhatalmú urának számított baráti kapcsolatot ápol a négyszeres világbajnokkal. Még mindig együtt backgammonoznak, gyakran találkoznak, ezért is szeretné Ecclestone, hogy Vettel nyerje meg idén a bajnokságot, ugyanakkor Mr. E. szerint az olaszok hibát követtek el, ugyanis a finn versenyző sokkal jobb második számú versenyző, mint a fiatal Charles Leclerc.

,,Úgy vélem, a Ferrari hibát követett el azzal, hogy elengedte Kimit. Ő egy nagyon jó csapattárs volt, és nem okozott semmiféle problémát, pontosan tudta mit kell tennie. Ha arra kérték, engedje el Sebastiant, akkor megtette, ha pedig azt szerették volna, hogy lassítson le egy kicsit, hogy feltartsa az ellenfelet, akkor annak a kérésnek is engedelmeskedett. Nem hinném, hogy Charles készen áll erre a munkára.” –nyilatkozta Ecclestone a francia Auto Hebdo-nak.

Toto Wolff egyet ért az egykori tulajdonossal, Leclerc-t egy nagyon jó pilótának tartja, ezért úgy véli a Ferrarin belül még feszültségeket generálhat a rátermettségé.

,,Leclerc a jövő egyik bajnoka, akár még idén is nyerhet. A Ferrari morális problémákkal találta szembe magát. Egyrészről támogatniuk kell a világbajnok pilótájukat, másrészt, nem áldozhatják fel a szuper tehetséges fiatalt ennek a rovására, különösen azután, amit Charles átélt Bahreinben, emocionálisan ő volt a nyertese a futamnak. Talán a Ferrari majd vissza akarja adni neki azt az elveszített győzelmet, én gondolkodnék erről.”

Ugyanakkor David Coltuhard úgy véli, Kínában Sebastian Vettel visszavág, összeszedi magát és erősebben tér vissza.

,,Az normális dolog, hogy a fiatalabb generáció le akarja győzni az idősebb mesterét, de nem hinném, hogy az az idős alak Sebastian lenne. Az ő autója nem állt össze Bahreinben, ezért még koránt sem lefutott a dolog kettőjük között, én nem írnám le őt ilyen könnyen.”

Racingline.hu

 


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!