Szakmák Éjszakája: fegyverhasználattól a virágkötésig

Fotó: Körös Hírcentrum

Immár negyedik alkalommal rendezte meg a GYSZC Harruckern János Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma a Szakmák Éjszakája című programot.

Szappanos Anita igazgatónő elmondta, ezen az estén kinyíltak az ajtók, a tanműhelyek és közel 18 szakmát tudtak megmutatni az érdeklődőknek. Körülbelül 150 fő látogatott el a rendezvényre és a fiatalok nagyon nyitottak voltak. Több szakma rejtelmeibe nyerhettek bepillantást, így könnyebben mérlegelhetnek a továbbtanulás kapcsán.

Fotó: Körös Hírcentrum

A Szakmák Éjszakáján jelen volt a rendőrség és a honvédség is. Általuk gépfegyvereket, golyóálló mellényeket, sőt igazi harckocsikat is megtekinthettek az érdeklődő fiatalok és idősebbek egyaránt. Találkozhattunk kőműves képzés bemutatóval, informatikai bemutatóval, hegeszthettünk, forraszthattunk, vagy éppen a virágkötés mesterségét is megcsodálhattuk.

Emberi csontokról, szervekről készült maketteket is láthatott a közönség, illetve a csecsemő és gyermekápoló képzéshez kapcsolódóan babákat is kézbe foghattunk. A gyerekek gyakorolhatták az újraélesztést, tanulhattak a sebellátásról és a vérnyomás mérés eszközeit is kipróbálhatták. Történelmi múltunkba is bepillantást nyerhettünk, íjakat és kardokat ragadhattunk. A Húsipari termékgyártóknak, a pékeknek és a cukrászoknak köszönhetően pedig senki nem ment haza üres hassal.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.