Szakmák Éjszakája: fegyverhasználattól a virágkötésig

Fotó: Körös Hírcentrum

Immár negyedik alkalommal rendezte meg a GYSZC Harruckern János Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma a Szakmák Éjszakája című programot.

Szappanos Anita igazgatónő elmondta, ezen az estén kinyíltak az ajtók, a tanműhelyek és közel 18 szakmát tudtak megmutatni az érdeklődőknek. Körülbelül 150 fő látogatott el a rendezvényre és a fiatalok nagyon nyitottak voltak. Több szakma rejtelmeibe nyerhettek bepillantást, így könnyebben mérlegelhetnek a továbbtanulás kapcsán.

hirdetés
Fotó: Körös Hírcentrum

A Szakmák Éjszakáján jelen volt a rendőrség és a honvédség is. Általuk gépfegyvereket, golyóálló mellényeket, sőt igazi harckocsikat is megtekinthettek az érdeklődő fiatalok és idősebbek egyaránt. Találkozhattunk kőműves képzés bemutatóval, informatikai bemutatóval, hegeszthettünk, forraszthattunk, vagy éppen a virágkötés mesterségét is megcsodálhattuk.

Emberi csontokról, szervekről készült maketteket is láthatott a közönség, illetve a csecsemő és gyermekápoló képzéshez kapcsolódóan babákat is kézbe foghattunk. A gyerekek gyakorolhatták az újraélesztést, tanulhattak a sebellátásról és a vérnyomás mérés eszközeit is kipróbálhatták. Történelmi múltunkba is bepillantást nyerhettünk, íjakat és kardokat ragadhattunk. A Húsipari termékgyártóknak, a pékeknek és a cukrászoknak köszönhetően pedig senki nem ment haza üres hassal.

 

 

 

Szóljon hozzá!

7 + 2 =