Szilva a konyhában – gasztronómiai bemutatót tartottak Gyulán

Fotó: Körös Hírcentrum

A 20. Gyulai Pálinkafesztivál egyik kísérőprogramján, a Szilva a konyhában című programon az érdeklődők megfigyelhették, hogy a pálinkát hogyan próbálják belecsempészni a különböző ételekbe.

A bemutató helyszínéül a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont szolgált, a nagy érdeklődésre számot tevő program már a tavalyi évben is sikert aratott.

hirdetés

Bemutatták a látogatóknak az ételek és a pálinka kapcsolatát. Előételekben, főételekben és desszertekben is megtalálhatóak voltak a magyar szilvapálinkák, mint hozzávaló. Különböző szilvafajták pálinkáit használták fel (vörös, ringló, besztercei, penyigei), mind olyan plusz hatást adtak az ételekhez, amely a közönséget lenyűgözte. Természetesen a szilvapálinkát kis mértékben használták az ételekben, hiszen nem az alkoholtartalma, hanem az illata, az aromája a fontos. Ahány szilva, annyiféle íz, savasság, mely könnyítheti, karakteresebbé, zamatosabbá teheti az ételeket.

A szakemberek örültek, hogy bemutathatták a Magyarországról való szilvapálinkákat, hiszen a magyar pálinka a gasztrokultúránk jelképe és úgy vélik, hogy ilyen formában is meg kell jelenjen.

 

 

Szóljon hozzá!

+ 75 = 83