Szilva a konyhában – gasztronómiai bemutatót tartottak Gyulán

Fotó: Körös Hírcentrum

A 20. Gyulai Pálinkafesztivál egyik kísérőprogramján, a Szilva a konyhában című programon az érdeklődők megfigyelhették, hogy a pálinkát hogyan próbálják belecsempészni a különböző ételekbe.

A bemutató helyszínéül a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont szolgált, a nagy érdeklődésre számot tevő program már a tavalyi évben is sikert aratott.

Bemutatták a látogatóknak az ételek és a pálinka kapcsolatát. Előételekben, főételekben és desszertekben is megtalálhatóak voltak a magyar szilvapálinkák, mint hozzávaló. Különböző szilvafajták pálinkáit használták fel (vörös, ringló, besztercei, penyigei), mind olyan plusz hatást adtak az ételekhez, amely a közönséget lenyűgözte. Természetesen a szilvapálinkát kis mértékben használták az ételekben, hiszen nem az alkoholtartalma, hanem az illata, az aromája a fontos. Ahány szilva, annyiféle íz, savasság, mely könnyítheti, karakteresebbé, zamatosabbá teheti az ételeket.

A szakemberek örültek, hogy bemutathatták a Magyarországról való szilvapálinkákat, hiszen a magyar pálinka a gasztrokultúránk jelképe és úgy vélik, hogy ilyen formában is meg kell jelenjen.

 

 

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.