Változhat a csapatsorrend a Ferrarinál, de egyelőre még Vettel a favorit

ferrari Fotó: Kaiser Erika

Mattia Binotto a Ferrari csapatfőnöke nem rég úgy nyilatkozott, megcserélődhetnek a szerepek csapaton belül, ha Charles Leclerc mellé áll a szerencse és jobban teljesít csapattársánál, ám egyelőre 50-50%-os esetekben még Sebastian Vettelt támogatják.

Már a téli tesztek előtt kijelentette a svájci-olasz szakember, hogy kétes esetekben a német pilóta mögé állnak, mert Vettel már négyszeres is bizonyította, hogy képes elhódítani a legfényesebb trófeát, továbbá több tapasztalattal is rendelkezik mint monacói csapattársa.

hirdetés

Két futam elteltével azonban a tabellán Leclerc áll Vettel előtt, ezért felmerült a kérdés, hogy a Scuderia változtatni fog-e a csapat sorrenden, támogatják-e a monacóit a némettel szemben, ha továbbra is szállítja a jó eredményeket?

,,Csapatként az az elsődleges célunk az, hogy a lehető legtöbb pontot szerezzük meg a versenyeken. Ahogy már a szezon kezdte előtt is említettem, ha kétes szituáció adódik és döntést kell hoznunk egyikük javára, akkor Sebastiant fogjuk támogatni, mert ő sokkal tapasztaltabb versenyző, régóta tagja már a csapatnak és a Formula 1-nek is. Négy világbajnoki címet már nyert, és a mi szempontunkból nézve neki van a legnagyobb esélye ismét elhódítani a trófeát és megnyerni a bajnokságot. Azonban, valamiben megegyeztünk mindkét versenyzővel, ha néhány futamon belül változás áll be, akár a balszerencse miatt, vagy épp más helyzetből adódóan nem úgy alakulnak a dolgok, akkor változtatni fogunk ezen a felálláson” –adta meg a választ az olaszok csapatfőnöke.

Binotto továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a két versenyzője szabadon küzdhet egymással, hiába kapott Leclerc eddig mind két futamon csapatutasítást.

,,Charles – ahogy a tények is alátámasztják –, képes volt harcolni az első helyért, és meg is volt rá a lehetősége, hogy megszerezze az pole-t Bahreinben.”

Racingline.hu

 

Szóljon hozzá!

33 − = 28