Tóth László idén is teljesítette a Megye Futást

megye futás tóth lászló Fotó: Megye Futás / Facebook

Április 13-án véget ért a 2019-es Megye Futás. Tóth László futónagykövet idén már hatodik alkalommal futotta körbe Békés megyét, összesen 710 km-t megtéve.

hirdetés

Békéscsaba főteréről indult, Békéscsaba főterére érkezett Tóth László, a Megye Futás kitalálója és megvalósítója. Április 1. és 13. között lefutott 710 km-t, meglátogatott 68 települést, találkozott rengeteg futni, sportolni szerető (vagy reményei szerint legalábbis a jövőben szerető) érdeklődővel. A futás célja mindenképpen a mozgás népszerűsítése, az egészséges életmód, a sport terjesztése. Sokan kísérték el egy-egy szakaszon a futónagykövetet, sokan fogadták frissítővel is az egyes állomásokon.

Tóth László elmondása szerint minden indulás előtt izgul, hiszen szíve csücske a Megye Futás. Az első évben 23 települést érintett, azóta igyekszik évről évre növelni a távot, a települések számát, hogy egy kis kihívás is legyen a programban. Jövőre valamilyen formában minden megyei településre szeretne eljutni. Az önkormányzatokkal, oktatási intézményekkel az első futás óta tartja a kapcsolatot. Eleinte ezt is nagyon nehéz volt kiépíteni, de pozitív tapasztalatai voltak mindenhol. Fontosnak tartotta mindig is, hogy az érdeklődőknek meséljen a mozgás fontosságáról az egyes állomásokon. A jövőben arra is szeretne még nagyobb hangsúlyt fektetni, hogy a gyerekek jobban bevonódjanak a rendezvénybe.

Bár a futónagykövet számára ultrafutóként nem jelent nagy kihívást már a táv teljesítése, azért a két hétig tartó folyamatos igénybevétel megviseli a szervezetét. Mindig odafigyel arra, hogy napközben és este visszapótolja az elégetett kalóriákat, de így is sokat fogy a Megye Futás során. Természetesen a rendezvény után pár napos pihenés, feltöltődés következik, majd elindul a felkészülés a következő kihívásra.

Közösségi oldalán a következő sorokkal zárta a rendezvényt Tóth László: “Az utolsó nap. Hiányozni fog a zászló, a mögöttem futók zaja a beszélgetések közben. Rengeteg arc van előttem, csodálkozó, bizakodó, kedves, szeretetteljes, csodáló, kíváncsi, fáradt, néha értetlen. Találkozunk jövőre, így köszöntem el szinte mindenhol, így is gondolom. A Megye Futás feltölt, egy egész évre. Jöhet a következő, már várom.”

Tóth Lászlóval még az indulás előtt volt alkalmunk beszélgetni. Az elkészült interjút itt meghallgathatják:

 

hirdetés