Tóth László idén is teljesítette a Megye Futást

megye futás tóth lászló Fotó: Megye Futás / Facebook

Április 13-án véget ért a 2019-es Megye Futás. Tóth László futónagykövet idén már hatodik alkalommal futotta körbe Békés megyét, összesen 710 km-t megtéve.

Békéscsaba főteréről indult, Békéscsaba főterére érkezett Tóth László, a Megye Futás kitalálója és megvalósítója. Április 1. és 13. között lefutott 710 km-t, meglátogatott 68 települést, találkozott rengeteg futni, sportolni szerető (vagy reményei szerint legalábbis a jövőben szerető) érdeklődővel. A futás célja mindenképpen a mozgás népszerűsítése, az egészséges életmód, a sport terjesztése. Sokan kísérték el egy-egy szakaszon a futónagykövetet, sokan fogadták frissítővel is az egyes állomásokon.

Tóth László elmondása szerint minden indulás előtt izgul, hiszen szíve csücske a Megye Futás. Az első évben 23 települést érintett, azóta igyekszik évről évre növelni a távot, a települések számát, hogy egy kis kihívás is legyen a programban. Jövőre valamilyen formában minden megyei településre szeretne eljutni. Az önkormányzatokkal, oktatási intézményekkel az első futás óta tartja a kapcsolatot. Eleinte ezt is nagyon nehéz volt kiépíteni, de pozitív tapasztalatai voltak mindenhol. Fontosnak tartotta mindig is, hogy az érdeklődőknek meséljen a mozgás fontosságáról az egyes állomásokon. A jövőben arra is szeretne még nagyobb hangsúlyt fektetni, hogy a gyerekek jobban bevonódjanak a rendezvénybe.

Bár a futónagykövet számára ultrafutóként nem jelent nagy kihívást már a táv teljesítése, azért a két hétig tartó folyamatos igénybevétel megviseli a szervezetét. Mindig odafigyel arra, hogy napközben és este visszapótolja az elégetett kalóriákat, de így is sokat fogy a Megye Futás során. Természetesen a rendezvény után pár napos pihenés, feltöltődés következik, majd elindul a felkészülés a következő kihívásra.

Közösségi oldalán a következő sorokkal zárta a rendezvényt Tóth László: “Az utolsó nap. Hiányozni fog a zászló, a mögöttem futók zaja a beszélgetések közben. Rengeteg arc van előttem, csodálkozó, bizakodó, kedves, szeretetteljes, csodáló, kíváncsi, fáradt, néha értetlen. Találkozunk jövőre, így köszöntem el szinte mindenhol, így is gondolom. A Megye Futás feltölt, egy egész évre. Jöhet a következő, már várom.”

Tóth Lászlóval még az indulás előtt volt alkalmunk beszélgetni. Az elkészült interjút itt meghallgathatják:

 

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.