Vízipók-csodapók: felújították és mozifilm készült belőle

vízipók-csodapók Forrás: diafilm.hu

Április 18-tól látható a mozikban a digitálisan felújított Vízipók-csodapók – közölte a forgalmazó az MTI-vel.

A közlemény szerint a legendás, 1983-as egészestés rajzfilm restaurálása több mint fél éven át tartott. Kockánként távolították el az egyenetlenségeket, festékhibákat, valamint a színeket is felfrissítették. Az új Vízipók-csodapók a Kertész György és Szabó Szabolcs forgatókönyve alapján született rajzfilmsorozat első két szériájának 14 epizódjából készült. Az összekötő jeleneteket az egyik rendező, Haui József készítette.

A történet főhőse Vízipók, aki földi pók társaitól eltérően nem a sarokban vagy a fákon szövögeti hálóját, hanem a vízben lubickol. Barátja, a kicsit morgós, folyton hitetlenkedő Keresztespók, aki kapcsolatuk által megérti, hogy attól, hogy valaki más, mint ő, még lehet rendes – írja a közlemény. A mozifilm a Pannónia Filmstúdió Kecskeméti Műtermének gyártásában készült. A sorozat dramaturgja Bálint Ágnes volt.

“A Vízipók egyszerre ismeretterjesztő, szórakoztató, kedves, nevelő szándékú, és sok pozitív értéket hordoz” – idézi a közlemény Mikulás Ferencet, a Kecskemétfilm igazgatóját, a film producerét. A digitálisan felújított egészestés Vízipók-csodapók a Mozinet forgalmazásában látható csütörtöktől a mozikban – olvasható a közleményben – írja az MTI.

 

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.