Vettel: Abban a pillanatban azt hittem, gyorsabban tudok menni

Vettel Fotó: Kaiser Erika

Sebastian Vettel elismerte, azt hitte, hogy gyorsabban tud menni Charles Leclerc-nél miután a Ferrari arra utasította a monacóit, hogy engedje el csapattársát a Kínai Nagydíjon.

hirdetés

A német versenyző indult előkelőbb helyről, ám a rajtot követően beszorult Valtteri Bottas mögé, aki zárta az ívet és ennek köszönhetően Leclerc el tudott menni könnyedén Vettel mellett. Az ifjú pilóta ugyanakkor nem tudta leszakítani csapattársát magáról, egy másodpercen belül autózott a két autó körökön keresztül, mikor a Scuderia feltette a kérdést a négyszeres világbajnoknak, hogy tudna-e gyorsabban haladni, mint a csapattársa. A heppenheim igennel felelt, ugyanis úgy vélte, hogy képes jobb köröket autózni.

hirdetés

A futam után Vettel bocsánatot kért, amiért rosszul ítélte meg a helyzetet.

,,Sajnálom, hogy így alakult az első szakasz. Azt hittem tudok majd gyorsabban menni, úgy éreztem az akkor, hogy képes vagyok jobb tempót autózni. Megkérdezték, hogy tudnék-e gyorsabban haladni, azt válaszoltam, hogy igen. Meglepődtem, mikor tiszta volt előttem a levegő, egy kicsit szenvedtem azzal, hogy egy jó kört összerakjak. Mikor végre megtaláltam a ritmust, akkor egy kicsit sikerült ellépnem, de a cél az volt, hogy elkapjuk a Mercedest, ám ők addigra már messze jártak.”

A Ferrari mindhárom futam alatt csapatutasítást alkalmazott Leclerc kárára, azonban az utóbbi volt a legkiemelkedőbb a többi közül. Vettel számított rá, hogy elő fog kerülni ez a téma az FIA hivatalos sajtótájékoztatóján.

,,Mikor megtörtént, már tudtam, hogy szembe kell néznem a témára irányuló kérdésekkel. Nem vagyok biztos abban, hogy válaszolni akarok ezekre, ugyanis egy kicsit ellene vagyok annak a metódusnak, ahogy dolgozol, ahogy mindannyian dolgoztok. Egy kicsi választ kiragadtok innen, egy kicsit onnan és végül mindent rossz fényben tüntettek fel. Tehát, ha megkérdezel ismét erről egy másfél óra múlva a paddockban és én adok neked egy egyenes választ, akkor azt már nem fogod megírni. Úgy tűnik, hogy így dolgoztok ti, de természetesen vannak kivételek.”

Racingline.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

51 − 42 =