Vettel: Nincsenek alapvető gondjaink az autóval

Ferrari Fotó: Kaiser Erika

Csupán három futam telt el az idei szezonból, ám már most tetemes a Ferrari hátránya mind az egyéni, mind pedig a konstruktőri bajnokságban. A szakértők szerint krízis helyzet alakult ki Maranellóban, ám Vettel szerint nincsenek komoly gondok az autóval.

hirdetés

Bahreint leszámítva egyszer sem volt meg az olaszoknak a tempójuk, ahhoz, hogy felvegyék a versenyt a Mercedesekkel, de az okokról sokan csak találgatnak.

hirdetés

„A Ferrari aerodinamikája nem működik. Sok munkájuk van ezzel, és időre van szükségünk, mivel nincs gyors megoldás erre” – vélekedett 2016 világbajnoka Nico Rosberg. Számos olasz újság is a Ferrari problémáit taglalta.

„A Ferrari összes problémája előjön olyan komplex pályákon, mint Kína, amit még a pilóták közötti gondok is tetőznek” – írta a Corriere della Sera. Több másik olasz lap meg inkább Vettel gyenge teljesítményét nevezték meg a legfőbb gondnak. A négyszeres világbajnok azonban úgy véli, hogy nincsenek alapvető gondok az autóval.

„Ha válaszolnom kell, akkor nemmel válaszolnék. Nincsenek alapvető problémáink. Erős autónk van, de kissé ingadozó a teljesítményünk. Elégedettek lehetünk a motorunkkal, és az egész csak arról szól, hogy hogyan tudjuk kihozni a megfelelő teljesítményt az egész csomagunkból” – mondta Vettel.

Racingline.hu

hirdetés