Ételt osztottak a rászorulóknak Békéscsabán

A mai napon 300 család számára osztottak élelmiszert Békéscsabán, az eseményről Szarvas Péter polgármestert kérdeztük

hirdetés

Idén is, ahogy hagyományosan minden évben a húsvéthoz közeledve a csabai önkormányzat, élelmiszercsomagot adományoz rászoruló családoknak. Az idén 300 család 2700 Ft értékű tartós élelmiszerekből álló élelmiszercsomagot kap. A csomagban tészta, búzadara, liszt, csokitojás, cukor, illetve kolbász és kalács is van. A családokat a Családsegítő Központ és a Szociálpolitikai Osztály választotta ki.

hirdetés

Szarvas Péter úgy tartja, hogy kötelességük segíteni az olyan családoknak, akik az átlagnál szerényebb színvonalon élnek.

„A csomag adományozásakor, látva a tekinteteket, a gesztusokat, a mosolyokat úgy gondolom, hogy helyes ez a viselkedés, helyes az élelmiszer adományozás ebben az időszakban. Hiszen 300 csabai családnak tudjuk, szebbé, vidámabbá tenni a húsvéti ünnepet” – fejtette ki a polgármester.

Szarvas Péter magánemberként is azt vallja, hogy erkölcsi parancs mindenki számára, hogy segítsen a nehéz sorsú embereken, személyeken, családokon.

„Én magam is a saját adózott jövedelmemből az önkormányzattól függetlenül adományoztam majdnem 100 csabai családnak húsvéti sonkát, kenyeret illetve csokinyuszit néhány nappal ezelőtt. Ez egy kicsit arról is szól, hogy nem csak az önkormányzat segít, hanem én magánemberként is segítek a csabai családokon. De nem csak ez az egy alkalom van egy évben számomra, hanem karácsony előtt, vagy a jótékonysági bálon is szoktam segíteni a csabaiakon.” Reméljük mindenki örömben tölti majd az ünnepet!

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere:

hirdetés

Szóljon hozzá!

20 + = 25