Dr. Steinmetz Ádám: valódi fejlesztésekre van szükség!

Dr. Steinmetz Ádám Dr. Steinmetz Ádám / Fotó: Körös Hírcentrum

Dr. Steinmetz Ádám körülbelül egy éve dolgozik országgyűlési képviselőként. Az elmúlt hónapok tapasztalatairól kérdezte tudósítónk a Körös Hírcentrum stúdiójában.

hirdetés

Felemelő érzés, hogy a Parlamentben végezhetem nap mint nap a munkámat, több mint egymillió ember bizalmának köszönhetően – kezdte a képviselő. A képviselői munka nem csak a törvényhozásból, hanem a végrehajtó hatalom, a kormány ellenőrzéséből is áll. Vannak káros folyamatok jelenleg az országban, a szabadságjogok, a demokrácia, a hatalmi ágak szétválasztásának elve is sérült. Ezért döntött úgy annak idején, hogy a további sportolói pálya helyett inkább a politikát választja. A sport területén már elérte a csúcsot, sokan ismerik és elismerik az eredményeit, így szükségesnek tartotta, hogy felemelje a szavát ezek ellen a folyamatok ellen.

hirdetés

Az álhírekkel kapcsolatban a képviselő kiemelte, hogy nem ezek létezése az újdonság, és nem is magyar sajátosságról van szó. Ezek eddig is léteztek, Európa egyes területein szintén jelen vannak. Viszont most már a politika szolgálatába állították őket, és a politika szereplői finanszírozzák ezek alakulását. Ráadásul kutatások bizonyítják, hogy hatszor gyorsabban terjednek a valós híreknél.

A fejlesztésekről elmondható, hogy az Európai Unió támogatásának is köszönhetően valóban halad előre az ország. Dr. Steinmetz Ádám szerint a valódi kérdés az, mihez képest, milyen irányban fejlődünk. Mennyire hatékony az uniós források felhasználása. Békéscsabáról könnyen látszanak a szomszédos országok. A románok, szlovákok fejlődése, életszínvonala messze meghaladja a mienket, főleg a Békés megyeit. A képviselő szerint az életszínvonal emelésére, a gazdaság fejlesztésére kellene a támogatásokat felhasználni, nem feltétlenül terek, emlékművek – általában túlárazott – felújítására.

Dr. Steinmetz Ádám úgy látja, a mezőgazdaság például jelentős fejlesztésre szorul. A rendszerváltás után összeomlott feldolgozóipart fel kellene éleszteni, hiszen az ország hatalmas mezőgazdasági potenciállal rendelkezik. Munkahelyteremtésre, -bővítésre, gazdaságfejlesztésre van szükség, hiszen ha van munkahely, akkor itthon marad a lakosság. Nem a látványberuházások kellenek, hanem az, ami valódi fejlődést hoz.

Békéscsabán éppen azért járt a képviselő, mert folytatták az aláírásgyűjtést annak érdekében, hogy minél többen támogassák az Európai Ügyészséghez való csatlakozást. Véleményük szerint erre azért lenne szükség, hogy kevesebb támogatási pénz kerüljön a nem megfelelő kezekbe. Egy pozitív üzenet is lehetne ez a nyugati országok felé, hiszen Magyarország ezzel azt mondaná, hogy nálunk minden rendben van, bármit meg lehet vizsgálni. Hazánk megítélése negatív irányba változott az utóbbi időben, ezen változtatni kell.

A dr. Steinmetz Ádámmal készült interjút itt meghallgathatják:

hirdetés

Szóljon hozzá!

32 + = 37